Hopp til innhold

– Norsk borerigg sabotert på Sicilia

Oljeriggen Scarabeo 8, som bygges for Goliat-feltet i Barentshavet, ble sabotert av arbeidere på Sicilia.

Scarabeo 8

Goliat-riggen Scarabeo 8 kan bli forsinket så lenge som ett år. ENI mener de allikevel vil kunne starte produksjonen til planlagt tid.

Det er Offshore.no, som melder om sabotasjen.

Før helgen ble det kjent at Goliat-riggen Scarabeo 8 kan bli forsinket så lenge som ett år.

Årsaken som da ble oppgitt var store feil og mangler, som har ført til ekstraarbeid.

Klargjort for vinterboring

Riggen Scarabeo 8 kom til Ølen i Rogaland i fjor. Da kom den fra et verft i Palermo på Sicilia i Italia. Og før det ble den klargjort på det kjente russiske Sevmash-verftet.

Scarabeo 8 er en rigg som skal bore i Barentshavet på vinterstid. Verftene skulle blant annet klargjøre den for arktiske forhold.

– Arbeidere saboterte

Men ifølge to anonyme kilder som har kontaktet Offshore.no, så skal enkelte av arbeiderne i Italia regelrett har sabotert den norske riggen.

Ifølge nettavisen skal det vært en rekke problemer om bord, og da en brann brøt ut, ble det bestemt at riggen skulle sendes til Norge for å bli ferdigstilt.

Ifølge kildene til nettavisen, så skal verftsarbeiderne ha blitt rasende over at Scarabeo 8 skulle til Norge, og gjort sitt for å skape problemer for videre arbeid på riggen.

De skal blant annet ha sabotert arbeid som allerede var ferdig like før riggen ble sendt til Ølen.

Ikke ekstrakostnader

Andreas Wulff

Kommunikasjonssjef i ENI Norge, Andreas Wulf

Foto: ENI Norge

Da NRK pratet med kommunikasjonssjef i ENI Norge, Andreas Wulf, før helgen, så fortalte han at utsettelsene på Goliat-riggen ikke vil få store ekstrakostnader.

– Vi kan eventuelt omrokkere på de brønnene som skal bores på Goliat, eller vi kan leie inn en annen rigg for å gjøre samme jobben. Dette i seg selv vil ikke forsinke den planlagte produksjonsstarten på feltet, som er satt til vinteren 2013, sa han.

Siste fra Troms og Finnmark