– Nettroll har også rettigheter

– Anonymitet gjør at folk lettere gir uttrykk for meningene sine, sier Kenneth Kleppe. Han fronter både nettroll og alle andre meningsytrere foran stortingsvalget som Piratpartiets førstekandidat.

Kenneth Kleppe i Piratpartiet i Finnmark

Kenneth Kleppe er førstekandidat for partiet som går inn for gratis påfyll av vannflaska etter at du har passert sikkerhetskontrollen.

Foto: Ellen Agneta Norvang

Piratpartiet vil styre samfunnet via Internett og er det eneste partiet ved stortingsvalget som går inn for gratis påfyll av vann etter sikkerhetskontrollen.

Tirsdag morgen var det Piratpartiets førstekandidat i Finnmark, Kenneth Kleppe, sin tur i NRK Finnmarks partiutspørring.

– Politisk sett er vi vel det partiet som er mest fokusert på ytringsfrihet og personvern og forholdet til Internett i en moderne hverdag. Vi er veldig mye et Internett-parti.

– Hvordan kan Norge styres via Internett?

– En av fordelene med Internett er at vi er i stand til å knytte større grupper sammen. Så kommunikasjon blir enklere, og slik sett kan vi jo innhente stemmer og kommentarer fra hele landet.

Et sunnere samfunn

– Et sunnere samfunn må jo være et mentalt sunnere samfunn og da må vi kunne slippe til alle meninger slik at vi kan snakke om ting.

– Piratpartiet vil ha full åpenhet i offentlig forvaltning og politikk, men innsyn i hva folk foretar seg privat vil dere ikke ha. Hvorfor ikke?

– Nei, fordi det offentlige er hele landet og vi er alle sammen med på å betale det gildet. Men hva en person gjør i privatlivet, så lenge han ikke blander andre oppi det, er ikke det offentlige sin sak.

– Best med anonymitet

– Dere vil tillate og tilrettelegge for anonyme ytringer på nettet. Hvorfor er det så viktig med anonymitet?

– Fordi når folk er anonyme, forteller de lettere hvor skoen trykker. Og hvis vi vet det, kan vi og andre politikere bedre utforme de tiltakene som trengs for å lette på trykket. Men hvis folk er nødt til å gå ut med fullt navn hver gang de skal si noe, så tør de ikke. Og det er ikke sunt.

– Står dere ikke da i fare for å bli partiet for alle Norges nettroll?

– Nettroll har jo også rettigheter.

Setter grensa ved lovbrudd

– Hvor setter dere grensene for hva folk skal kunne foreta seg på Internett?

– Så lenge det ikke bryter norsk lov, så burde det være ålreit.

– Hvordan skal barnepornografi og utveksling av pedofilt materiale bekjempes?

– Det er jo ulovlig, så det må jo bekjempes, og slikt har jo ingenting med ytringsfrihet å gjøre.

Den problematiske sikkerhetskontrollen

– Piratpartiet vi sikre at Avinor tilbyr tomflasker og gratis påfyll av vann etter sikkerhetskontroll. Hvordan kom dere på dette politiske kravet?

– Har du noen gang reist med et fly?

– Ja, veldig mange ganger.

– Har du noen gang hatt ei vannflaske med deg?

– Ja. Og den mister jeg hvis jeg er så uheldig å sjekke inn.

– Ja, men der har du svaret.

Sier Kenneth Kleppe som er førstekandidat for Piratpartiet i Finnmark.