– Nå vil fremtidens kart over Nord-Norge i større grad bli avgjort av Stortinget

Fylkesrådsleder i Troms, Cecilie Myrseth (Ap), beklager at Finnmark avslutter sondering om mulig sammenslåing av fylkene.

Storfylke i Nord

Foreløpig er det lite som tyder på at fylkeskommunene i nord blir slått sammen.

– Vi synes det er beklagelig. Samtidig har Finnmark lenge vært avventende til reformen. Det må man ha respekt for. Vi ønsker fortsatt å se på hvilke muligheter som ligger i regionreformen, sier Myrseth.

Fylkesordfører i Finnmark, Runar Sjåstad, sier at de har ført nabosamtaler, snakket om samarbeid og jobbet frem mot fristen som Stortinget og regjeringen satt til desember.

– Personlig er jeg ikke der at vi bør slå oss sammen. Fordi vi føler at vi står langt fra hverandre. Vi føler ikke det er pekt på nye roller og oppgaver som må løses innenfor et større geografisk område. Nå er siste ordet opp til fylkestinget, men det vil overraske meg stort dersom det er stor stemning for å slå sammen fylkene der. sier Sjåstad.

Sjåstads kollega i Troms, Cecilie Myrseth, sier at Troms ikke lukker dørene for nabofylkene når norgeskartet skal tegnet på nytt.

– Vår holdning til regionreformen har hele tiden vært at vi ønsker å møte den med et åpent sinn for å se om flere oppgaver kan bli flyttet fra sør til nord. Det står fortsatt fast. Nå vil fremtidens kart over Nord-Norge i større grad bli avgjort av Stortinget. Uavhengig av resultat har jeg fortsatt tro på et godt samarbeid i nord, sier Myrseth.

Nyheter fra Troms og Finnmark

Hege Iren Hanssen

Programleder Hege Iren Hanssen gir deg nyhetene fra Troms og Finnmark

Programleder Hege Iren Hanssen gir deg nyhetene fra Troms og Finnmark