Hopp til innhold

– Mange elever har grått i dag

Jente (6) døde natt til tirsdag etter lavvobrannen i Salangen i Troms. Den eksplosjonsartede brannen har krevd sitt andre dødsoffer.

Teltbrann i Salangen

Bestefar (55) og barnebarnet, ei jente (6), døde etter brannen som oppstod i lavvoen. Tilstanden for bestemor og tre andre barn er kritisk.

Foto: NRK

Den seks år gamle jenta ble i helga sammen med en fire år gammel gutt fraktet til Boston Shriners Hospital for Children i USA med svært omfattende brannskader.

Natt til tirsdag døde jenta.

– Jenta døde av en akutt komplikasjon på sykehuset, heter det i en pressemelding frå Haukeland universitetssykehus.

Lavvoen tok fyr

Ulykken skjedde da to besteforeldre var på lavvotur i Salangen kommune i Troms den 10. april. Mens de andre sov skulle bestefaren koke morgenkaffe.

En lekkasje fra et propanapparat førte til en eksplosjonsartet brann i lavvoen. I branninfernoet prøvde bestefaren å redde familiemedlemmene.

To dager senere døde han av skadene.

(Artikkelen fortsetter under)

– Mange har grått i dag

Beveget rektor

Ingunn Jørgensen, rektor ved Fagernes skole i Lenvik, sier skolen er i sorg etter å ha mistet en av sine elever.

Foto: Arild Moe/NRK

Ingunn Jørgensen, rektor ved Fagernes skole i Lenvik, sier skolen har mottatt dødsbudskapet med sorg.

– Det er en veldig vanskelig dag for oss alle. Vi har en pult som står tom, sier hun til NRK.

Elevene ble informert tirsdag morgen om at en av deres klassekamerater var gått bort.

– Deretter hadde vi samling i gymsalen og heiste flagget på halv stang. Vi har også hatt bistand fra to prester og helsesøster. Det har vært kjempetrist. Mange elever har grått i dag, forteller hun.

(Artikkelen fortsetter under)

Behandles i USA og Bergen

Video Teltbrann i Salangen

Lavvoen brant opp i den eksplosjonsartede brannen som oppstod i teltet.

En fire år gammel gutt får fortsatt behandling ved sykehuset i Boston som er verdensledende på behandling av brannskadde barn. For ham er tilstanden kritisk.

Tilstanden for ei jente på ni, en gutt på 12 og bestemora på 55 år er tirsdag formiddag kritisk. Samtlige tre får behandling for brannskader ved Haukeland universitetssykehus i Bergen.

Etterforskningen etter teltbrannen kommer til å ta tid, opplyser politiet til NRK.

– Det er ren rutine at de tekniske funnene vi gjør på en branntomt blir sendt inn til nærmere analyse hos Kripos, harr konstituert lensmann Hans Roar Rasmussen ved Salangen lensmannskontor tidligere sagt til NTB.

Branntragedien i Salangen har ført til at det er opprettet kriseteam både i Salangen og nabokommunen Lenvik. Også på Facebook er det opprettet en gruppe til støtte for familien som ble rammet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.