– Man setter ikke dårlige keepere mellom stengene på nivå 2 i Spania

Ekspert på spansk fotball om mannen som trolig blir ny TIL-keeper.

Spain Soccer Supercup

Ruben Miño i aksjon i sin eneste kamp for Barcelonas A-lag, i supercup-finalen mot Sevilla i 2010.

Foto: Daniel Ochoa de Olza / Ap

Petter Veland er Norges fremste ekspert på spansk fotball. Viasat-kommentatoren tror TIL får en god keeper – hvis de signerer Ruben Miño (28), som lander i Tromsø i kveld.

– Miño skal gjennom en fysisk og medisinsk test på fredag. Består han den, trener han med laget. Og vil være aktuell til kampen mot Kristiansund på søndag, sier TILs sportssjef Svein-Morten Johansen til NRK.

Veland kjenner godt til Miño.

– Ja, jeg vet godt hvem det er ja. Miño var tredjekeeper bak Valdés og Pinto i Barcelona. Fikk én kamp for A-laget (Supercupen i 2010), samt én LaLiga-kamp som innbytter for Mallorca i 2013. Litt mer enn 50 kamper på nivå 2 fra 2013-2016, sier Veland – før han legger til:

Petter Veland

Petter Veland i Viasat kjenner godt til Ruben Miño. – Man setter ikke dårlige keepere mellom stengene på nivå 2 i Spania, sier Veland.

Foto: Viasat

– Man setter ikke dårlige keepere mellom stengene på nivå 2 i Spania.

Gambling

Ruben Miño spilte sist for AEK Larnaka på Kyrpos. Der ble han kneskadet i en kamp mot APOEL 5. februar, og senere operert.

– Ruben har trent med en spansk klubb nå i et par måneder, og sies å være klar nå. Men vi vil sjekke det medisinske nærmere før vi signerer kontrakten, sier sportssjef Svein-Morten Johansen i TIL.

Han innrømmer at denne overgangen er litt gambling. Men i den situasjonen TIL er i, med usikkerhet rundt alle keeperne i klubben, har de vært nødt til å se på andre alternativer.

Til dette sier Petter Veland:

– De gjør vel først og fremst fordi de er i en presset situasjon. Tror ikke de ville gamblet om de hadde hatt flere skadefri keeperalternativer selv. Er for øvrig usikker på om Mino noensinne har slengt seg på kunstgress før ...

Kongshavn melder seg klar

Miño lander i Tromsø torsdag kveld. En kontrakt ut sesongen ligger allerede klar.

– Han blir ingen dyr mann for oss. Så får vi se på fredag. Mino har en god CV og er en keeper med rekkevidde, sier Svein-Morten Johansen.

Simo Valakari (t.v.) og Svein-Morten Johansen

Trener Simo Valakari har gjennom sitt kontaktnett kommet opp med Ruben Miño. Svein-Morten Johansen innrømmer at det ligger en viss form for gambling i avtalen.

Foto: Linn Blomkvist

Gudmund Kongshavn har meldt seg kampklar til søndagens kamp. Og vil trene for fullt både fredag og lørdag.

– Men med en hamstringsskade er det alltid en sjanse for at den kan bli slått opp. Derfor tar vi ingen sjanser, og henter inn en keeper – hvis alt faller på plass, sier Johansen.