– Målet er å komme til finalen

16-åringene fra Bardufoss er noen av de 34.000 spillerne som er i aksjon under Norway Cup denne uka.

lagbilde boif g16

BOIF sitt gutter 16-lag kan nyte både godt vær og målkalas i Oslo. Trener Kurt Edvardsen til høyre i bildet.

Foto: Privat

I år som andre år er mange lag fra Troms med i Norway Cup i Oslo, og flere gjør det bra. Blant annet Tromsø ILs gutter 17-lag, som vant gruppe 1 og er direktekvalifisert til kvartfinalespill.

Et annet lag som har gjort det bra er FK Senja sitt jenter 14-lag. De har spilt flere gode kamper i cupen, og vant tidligere i dag 2–1 over Sokndal i 32.-delsfinalen. Laget måtte imidlertid se seg slått i 16.-delsfinalen i sin gruppe mot Oppegård.

Guttelaget for 16-åringer i Bardufoss og Omegn Idrettsforening (BOIF) har samlet mange poeng i sine siste kamper, og er nå klare for sluttspillet i sin gruppe.

– Det er en kjempefin stemning i troppen, alt har gått supert. Målet vårt er å komme til finalen, vi har et bra lag, sier Kurt Edvardsen, hjelpetrener og lagleder for BOIF, til NRK.

Straffesparkkonkurranse måtte til

Det ble spenning i kampen mellom jenter 14-laget fra FK Senja og Oppegård.

Kampen endte 1-1, og måtte derfor avgjøres med straffesparkkonkurranse. Etter en lang konkurranse måtte Senja-laget se seg slått 6–5.

– Det synes både jeg og jentene var trist. De spilte veldig godt, derfor føltes det litt urettferdig at vi tapte. Men det er bare å reise hjem til Troms og trene mer, sa hovedtrener Lennart Granlind kort tid etter kampen.

- Likevel er jentene nå glade for at de nå får med seg flere sosiale aktiviteter i resten av cupen, legger han til og smiler.

Trafikkaos

Norway Cup er mer enn fotball. Når 34.000 spillere fra hele verden samles på gressletta på Ekeberg blir det folksomt.

– Det går litt tregt å komme seg rundt. Det er kø på trikken og på bussene. På grunn av sporarbeid står også togene i en uke nå, sier Edvardsen.

Likevel er laget fra Bardufoss ved godt mot og klare til å tangere Norway Cup-rekorden sin fra fjoråret. Da endte eventyret i en 32-delsfinale.

– Så får vi håpe at vi møter litt utenlandsk motstand etter hvert, sier Pettersen.

Mange kvalifisert videre

Mange av lagene fra Troms er kvalifisert videre i cupen.

Senja FK Silsand havnet på tredjeplass i sin pulje etter gruppespillet, og nådde ikke A-sluttspillet. De er direktekvalifisert til sekstendelsfinale i B-sluttspillet for gutter 18/19 år.

Sjuerlaget til Kvaløya gutter 15/16 er kvalifisert til playoff etter å ha kommet på andreplass i sin pulje, og møter Fauske/Sprint i 32-delsfinalen i A-sluttspillet.

Sørreisas gutter 11 møter Nardo i 32-delsfinalen etter at de i dag tidlig slo Borgen IL i A-sluttspillet. Hamna ILs jenter 13 år vant gruppe fem, og spiller i kveld 8-delsfinale mot Store Bergan.

Nyheter fra Troms og Finnmark

Turi Enoksen

Se ukens siste Nordnytt med Turi Enoksen