– Må ha nye personer inn

Tromsø Ap har kommet fram til at de må starte nominasjonsprosessen på nytt etter Ingebrigtsen-avsløringene.

Odd Arne Thunberg

Odd Arne Thunberg vil ha nye personer inn i nominasjonsprosessen.

Foto: NRK

Leder i Tromsø Ap Odd Arne Thunberg bekreftet at nominasjonsprosessen må startes på nytt.

LES ALLE VEDTAKENE NEDERST I SAKEN

– Må ha nye folk

Han mener også at det må nye personer inn.

– Vi har en helt spesiell situasjon nå. Vi mener helt bestemt at nye representanter kan komme inn og tenke nye tanker og at det er nødvendig å sette en ny nominasjonskomite, sier leder Odd Arne Thunberg til Nordlys.

– Det er en spesiell situasjon. Vi ønsker å stille med nye kort og enes om én kandidat. Det er en mulighet for å få samlet partiet, sier Thunberg kort tid etter at krisemøtet i Tromsø Ap var avsluttet til VG.

– Merkelig utspill

Roald Linaker, leder i nominasjonskomiteen i Troms Arbeiderparti, er sterkt uenig i vedtaket.

– Det føyer seg inn i rekken av utspill i denne saken som man kan bli forundret over. Det er uansett ikke Tromsø Ap som bestemmer hvem som skal være i nominasjonskomiteen. Jeg forholder meg til fylkespartiet, sier Linaker.

Håper på ro

– Det er et møte med tillitsvalgte i fylkestingsgruppen og tillitsvalgte fra hele fylket. Temaet blir forskjellig ting, blant annet hvordan denne saken har oppstått og hvordan man har håndtert den, sier fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo til VG Nett.

– Jeg håper utfallet blir ro, legger han til

– Stort tillitsbrudd

Hele vedtaket til Tromsø Ap:

1. Tidligere statssekretær Roger Ingebrigtsen har i 2004 brutt Arbeiderpartiets etiske regler og begått et stort tillitsbrudd. Styret i Tromsø Arbeiderparti beklager dette på det sterkeste. Roger Ingebrigtsen har etter dette selv besluttet å fratre stillingen som statssekretær og som kandidat til stortingsvalget 2013.

2. Tromsø Arbeiderparti beklager dypt den situasjonen som er oppstått. Styret i Tromsø Arbeiderparti vil i framtiden ta aktive grep for at lignende situasjoner ikke skal skje igjen.

3. Styret i Tromsø Arbeiderparti ber alle medlemmer og andre aktører om å vise medmenneskelighet og arbeide for en samling om partiets verdier. Herunder unngå formidling av udokumenterte synspunkter som kan skade enkeltindivider og partiet.

4. Tromsø Arbeiderparti ber Fylkespartiet om:

a) å utsette nominasjonsmøtet for stortingsvalget 2013 til over nyttår

b) i samråd med alle kommunepartiene sette ned en ny nominasjonskomite.

Nyheter fra Troms og Finnmark

Hege Iren Hanssen

Hege Iren Hanssen gir deg nyhetene

Hege Iren Hanssen gir deg nyhetene