Hopp til innhold

– Litt rart å juble for en 24. plass

Berthe Annette Svenkerud overrasket seg selv med en 24. plass i kvinnenes skiatlon. – Jeg var oppe for å amme fem ganger i natt, så jeg har all grunn til å være fornøyd.

Berte Annette Svenkerud overrasket seg selv med 25. plass i kvinnenes skiatlon i ski-NM.

SE VIDEO: Berthe Annette Svenkerud er nybakt mor, men gjennomførte likevel et godt løp i dagens 15 kilometer for kvinner.

Berthe Annette Svenkerud (30) kom på 24. plass under lørdagens 15 kilometer skiatlon for kvinner i ski-NM. Hun var i tillegg den eneste deltakeren uten FIS-poeng, og var sist startende.

Svenkerud gikk på hjemmebane for Kvaløysletta skilag, og jublet da hun gikk i mål.

– Jeg ble overrasket over plasseringen. Jeg har all grunn til å være fornøyd for jeg var oppe fem ganger i natt for å amme, sier den nybakte moren, som jobber som lege i Troms.

Svenkerud ble mor i april. Det var Astrid Uhrenholdt Jacobsen som stakk av med seieren i kvinnenes skiatlon, etter en intens spurt med Ingvild Flugstad Østberg. Silje Theodorsen ble beste nordnorske løper med en femteplass, 1 minutt og 30 sekunder bak Jacobsen.

Tidligere juniornorgesmester

Svenkerud kommer opprinnelig fra Vang i Hamar, men har stadion på Storelva som hjemmebane.

– Jeg var med på skiatlonet for moro skyld, det er artig å ikke ta seg selv så selvhøytidelig. Jeg prøver å vise jenter på 15- 16 år at de kan gjøre det, for mange av dem er ikke så flinke til det, sier Svenkerud, som var juniornorgesmester på ski for 12 år siden.

Hun skal også gå stafett NM i morgen, sammen med Silje Theodorsen og Anette Kjellbergvik.