– Legetimen til Markus (1) ble avlyst fordi turnuslegen var forsvunnet

– Det er greit at det kan skje noe med legen som gjør at han ikke dukker opp. Men at de ikke engang har telefonnummeret til legen, det er helt vanvittig, sier Roy Sætre.

Markus Sætre

Ettåringen Markus var til legen for å få hjelp mot forstoppelse. Men legen dukket aldri opp, og familien Sætre ble sendt hjem igjen uten hjelp.

Foto: Roy Saetre

Sørreisværingen Sætre ringte i morgentimene onsdag til Sørreisa legekontor for å få en akuttime.

Sønnen Markus (1) hadde store mageproblemer, og helsesøsteren i kommunen hadde ikke kapasitet til å hjelpe.

Da de kom på legekontoret som avtalt klokken 10.00, var legen enda ikke kommet på jobb.

– Vi ventet i en time, men fortsatt hadde ikke legen dukket opp. Da spurte vi om de ikke kanskje kunne ringe etter legen, for å høre hvor han var?, forteller pappa Sætre.

Svaret de fikk overrasket den lille familien.

– De sa de ikke hadde telefonnummeret til turnuslegen. Det forsøkte ikke å løse problemet, og hjelpe oss, de bare beklaget, sier Sætre.

Ble sendt hjem

Han spør seg om kommunen ikke har noen backup plan i slike situasjoner.

– Jeg syns det er helt vanvittig. Det er greit at legen ikke dukker opp, men når de verken har telefonnummeret til å få sjekket hva som skjer, eller har noen plan B, da lurer jeg på hva de egentlig holder på med, sier pappaen til Markus.

Lille Markus ble sendt hjem fra legekontoret, fortsatt med mageproblemer og med en beklagelse. Nå reagerer familien på den dårlige servicen de fikk.

– Det kunne skjedd noe alvorlig. De må kunne få tak i legene hvis det skjer noe, sier Sætre.

Roy Sætre, Reetta Sætre og Markus Sætre

Roy og Reetta Sætre fra Sørreisa kommune skulle til legen med sønnen Markus.

Foto: Roy Saetre

Fått flere klager

Enhetsleder for Helse og Omsorg i Sørreisa kommune, Bodil Hansen, sier at legekontoret har telefonnummeret til alle som jobber der, men at de ikke hadde fått beskjed om hvorfor legen uteble fra pasientkonsultasjon i morgentimene onsdag.

Legetjenesten i Sørreisa har fått noen klager den siste tiden, blant annet for lang ventetid for å få legetime og for å få time hos sin fastlege.

– Det skyldes at vi har hatt noe redusert bemanning av leger de siste ukene, som følge av ferieavvikling og vakante stillinger. Men hendelsen i dag tidlig er ikke knyttet opp mot dette, her er det snakk om en lege som kom forsinket på jobb, sier Hansen.

Beklager hendelsen

Enhetslederen forklarer at hvis flere har behov for øyeblikkelig hjelp av legevaktlege, varsles de andre fastlegene om dette og omdisponerer timeboken sin slik at de med øyeblikkelige behov blir ivaretatt.

– Det er meg kjent ikke snakk om en slik henvendelse i denne situasjonen, sier hun.

Hansen forteller at legekontoret har vært i kontakt med familien, og gitt de tilbud om ny time.

– På vegne av tjenesten beklager jeg for den oppståtte hendelsen, og hvordan dette har berørt pasienten og pårørende, sier hun.