Hopp til innhold

Bruker torskesex i kampen mot oljeboring

Ellen Marie Steen håper låten "La torsken pule i fred" kan være med å rette oppmerksomheten mot Lofoten, Vesterålen og Senja under valgkampen.

La torsken pule i fred

Ellen Marie Steen (i midten) sammen med kordamene Sophie Louise Coupe (til høyre) og Emilie Marie Aspenes under innspillingen av musikkvideoen til 'La torsken pule i fred'

Foto: Privat

– Området langs kysten i nord er utrolig sårbart. jeg har alltid vært glad i fine naturområder og mener vi må utnytte naturressursene på en mest mulig fornybar måte. Vi må begynne å tenke utenfor de rammene vi har laget for oss selv med å gjøre oss avhengig av oljen, sier Ellen Marie Steen.

Lærerstudenten ved Universitetet i Tromsø fikk i eksamensoppgave å komponere tre låter.

Én av dem fikk tittelen "La torsken pule i fred", og har nå blitt musikkvideo.

– Jeg var tidligere medlem i Sosialistisk Ungdom (SU), og et av slagordene deres var "La torsken pule i fred". Jeg sendte et opptak av låten til ei venninne i SU, og hun mente vi burde spille den inn på ordentlig, sier Steen.

Det ballet på seg til en video, som nå ligger ute på Youtube.

Håper videoen blir brukt

Ellen Marie Steen håper videoen kan bli brukt i valgkampen før årets stortingsvalg.

– Det hadde selvfølgelig vært morsomt. Vi prøver å få spredt budskapet til så mange som mulig, i håp om at noe skal skje, sier hun.

Les også:

– I SU er vi positive til et slikt folkelig engasjement. Det viser at vi er inne i en ny tid der folk kan få frem meningene sine gjennom andre kanaler enn de tradisjonelle mediene, sier leder i SU i Troms, Reidun Heggen.

De vil gjerne bruke videoen i valgkampen, dersom de får lov til det.

– Veldig positivt

– Vi er veldig glade for alle bidrag i kampen mot oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja, sier Elin Østvik, organisasjonssekretær i Folkeaksjonen for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja.

Både hun og Reidun Heggen i SU tror temaet blir viktig i årets valgkamp.

– Alle regjeringskonstellasjonene er splittet rundt oljeboring i nord. Vi vil jobbe hardt for å vise hvorfor oljeutvinning i disse områdene er en dårlig idé, og håper dem som skal stemme kan forstå det, sier Østvik.

Nyheter fra Troms og Finnmark