– Jeg skulle ønske jeg kunne alt

Agnete Johnsen briljert i MGP, «Stjernekamp» og «Skal vi danse». Nå skal hun ha hovedrollen i «Trollmannen fra Oz». Likevel sliter hun med daglig angst.

Agnete Johnsen

Agnete Johnsen skal spille Dorothy i HTs oppsetting av «Trollmannen fra Oz». Til NRK snakker hun ut om at hun daglig rammes av angsttanker.

Foto: Petter Strøm / NRK

– Jeg jobber ennå med å akseptere meg selv. Jeg skulle ønske jeg var trygg på meg selv, og at jeg kunne alt, sier Agnete Johnsen.

20-åringen fra Nesseby i Finnmark har vært i rampelyset siden hun vant MGP jr. som 13-åring. Etter det har hun gjort store ting på mange forskjellige scener. En skulle ikke tro at multitalentet sleit med slike tanker.

Men Johnsen har tidligere fortalt at hun vurderte å ta sitt eget liv som tenåring. Selv om livet smiler til henne nå, ligger angsten alltid i bakhodet.

Må satse

– Jeg sliter med det hver dag, tanker som gjør meg usikker på meg selv, sier hun til NRK.

Et studie fra NTNU viser at hver sjette ungdom går med selvmordstanker. Et annet studie viser at unge jenter utsettes for et stort press om å være vellykket og å fylle kravene de tror omverdenen har til dem.

Jeg tror det viktigste er å gjøre det du liker, ikke det du tror alle andre forventer at du skal gjøre

Agnete Johnsen

– Men jeg har funnet ut hvordan jeg kan unngå disse tankene. Jeg er for eksempel ikke på Facebook, og jeg leser ikke kommentarer om meg selv på nett. I tillegg tror jeg det viktigste er å gjøre det du liker, ikke det du tror alle andre forventer at du skal gjøre. For min del er det å stå på en scene og utfordre meg selv, sier Johnsen.

Nå er hun klar for en ny epoke i livet sitt. I februar er det premiere på «Trollmannen fra Oz» på Hålogaland Teater. Hovedrollen, jenta Dorothy, skal Johnsen spille.

– Jeg har aldri spilt i teater før, men har alltid drømt om å få gjøre det, forteller hun.

Jon Tombre er klar på hvorfor han valgte Agnete Johnsen til hovedrollen som Dorothy, når Hålogaland Teater setter opp "Trollmannen fra OZ".

Jon Tombre er klar på hvorfor han valgte Agnete Johnsen til hovedrollen som Dorothy, når Hålogaland Teater setter opp «Trollmannen fra Oz».

Rampelyset har hjulpet

I går var første møte for ensemblet, som skal skape en ny versjon av det kjente stykket. Pressen som hadde møtt opp samlet seg rundt 20-åringen fra Finnmark. Og selv om hun innrømmer at det høres rart ut, er det nettopp livet i rampelyset som gjør at hun takler sine indre utfordringer.

– Det er dette som gjør meg lykkelig, selv om det også sliter meg ut. Jeg blir ikke lykkelig av å ha et A4-liv, jeg tror det er ment at jeg skal ha et karusell-liv. Hadde jeg følt at det ble for mye, ville jeg ha sluttet med en gang, sier hun.

Agnete Johnsen

Pressen ville ha sin del av Agnete Johnsen da ensemblet møttes for første gang. Her fotograferes hun av iTromsø og TV2.

Foto: Petter Strøm / NRK