– Jeg skal helst ikke ha flere avbrekk nå. For da begynner det å bli litt kritisk

Tom Høgli (33) innrømmer at han har fryktet for karrieren etter måneder med skadetrøbbel. Han gjorde comeback på reservelaget til FC København mandag.

Fotball klubben F.C. København.

Tom Høgli (tv) på treningsfeltet i København, sammen med lagkamerat Benjamin Verbic og Kasper Kusk (t.h). Mandag gjorde Høgli comeback – etter nesten fire måneder på sidelinja med lårtrøbbel.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Tom Høgli spilte 60 minutter for reservelaget mot Lyngby – hans første opptreden i FCK-drakta siden midten av juli.

– Det var artig å spille kamp igjen og kjenne at lårene holdt. Det var det viktigste, sier Tom Høgli til NRK.

Siden midten av mars har Høgli slitt med muskelskader, men så – i slutten av mai – kom den overraskende forlengelsen av avtalen med FC København, ut året.

Overgangen til Tromsø ble utsatt til 1. januar. Høgli skulle gjøre en viktig jobb for Ståle Solbakken i landslagsbacken Peter Ankersen sitt skadefravær i sommer og høst – både i serien, og ikke minst i Mesterliga-kvalifiseringen.

Fryktet for karrieren

Etter én 90-minutter mot MSK Zilini 12. juli, sa det pang mot Aalborg i en superligakamp bare tre dager senere. Høgli ble igjen skada på baksiden av låret.

Snapchat

Tom Høgli feiret sitt comeback med en burger og en cola zero mandag kveld. Det måtte selvsagt deles på Snapchat.

Det var Høglis siste kamp – før comebacket på reservelaget på mandag. Muskelskader på baksiden av begge lårene har gjort det umulig å gjøre den jobben Høgli var tiltenkt.

– Det er frustrerende når man valgte å bli her – og familien bor i Tromsø. Det har gitt meg dårlig samvittighet, både overfor familien og FCK, sier Høgli.

Og han innrømmer – på direkte spørsmål – at tanken på at karrieren kunne være over, har vært der.

– Jo da, det har det vært, det har det vært, men jeg kjører på nå, sier Høgli.

Han innser likevel at han ikke tåler flere lange skadeavbrekk.

– Hvis det kommer flere slike avbrekk, så er det ikke heldig., i hvert fall ikke når man begynner å bli noen år. Jeg skal helst ikke ha flere avbrekk nå, for da begynner det å bli kritisk, sier Høgli.

Til Tromsø denne uka

Han skal besøke familien i Tromsø noen dager denne uka, kanskje få med seg ei økt med TIL. Så blir det ny reservelagskamp i neste uke. Fortsatt skal FC København spille noen kamper i hjemlig liga og gruppespillet i Europaligaen før jul – og før kontrakten med klubben utløper.

Tom Høgli i FCK-drakt

Tom Høgli håper å få spilletid på A-laget til FCK før han reiser hjem til Tromsø i midten av desember.

Foto: FC København

– Jeg tror ikke Ståle ønsker å forlenge et halvår til, hehe, ler Høgli.

– Men jeg håper å få med meg spill på A-laget før det er slutt her nede, det hadde vært gøy etter alle problemene, sier Høgli.

Han er glad for at TIL har klatret på tabellen, og at han mest sannsynlig returnerer til en eliteserieklubb – og ikke en 1. divisjonsklubb.

– Veldig imponerende av både spillergruppa og klubben at man har klart å snu dette, sier Høgli, som har god tro på egen form til seriestart 2018.