– Jeg håper dere bærer erfaringene og minnene om denne tiden i hjertene deres i lang tid framover

I et notat til de ansatte forklarer konsernsjef Antony Beckmand hva som er bakgrunnen for at styret i Sydvaranger Gruve AS slår gruveselskapet konkurs.

Antony Beckmand er CEO i Northern Iron Limited

Konsernsjefen Antony Beckmand i Sydvaranger Gruve og eierselskapet Northern Iron roser de ansatte og det som de har oppnådd opp gjennom årene. Han mener det rett og slett er fantastisk.

Foto: Tarjei Abelsen / NRK

– Kjære SVG team. Det er med oppriktig og dyp sorg jeg må informere dere om at styret i Sydvaranger Gruve ikke har annet valg enn å begjære selskapet konkurs.

Det er AT.no,et nettsted for anlegg og transport, som har fått tilgang til notatet. Konsernsjefen Antony Beckmand i Sydvaranger Gruve og eierselskapet Northern Iron ber også de ansatte om å møte på jobb som vanlig i dagene som kommer. Han skriver at alt håp om videre drift ikke er ute.

– Husk at muligheten for at noen kan komme på banen med en løsning for fortsatt drift etter at selskapet er slått konkurs så absolutt er til stede.

Sydvaranger gruver
Foto: Arnstein Jensen / NRK

Beckmand skriver at de har gjort alt det de kan for å sikre videre støtte fra samarbeidspartnerne, men långiverne har besluttet at en akseptabel løsning ikke vil bli funnet. Derfor er styret havnet i en umulig posisjon, og de ser ingen løsning som ikke gjør ting verre for kreditorene.

– Disse omstendighetene er til enorm skuffelse for oss alle, skriver Beckmand til sine ansatte.

Han roser de ansatte og det som de har oppnådd opp gjennom årene. Han mener det rett og slett er fantastisk.

– Jeg håper dere bærer erfaringene og minnene om denne tiden i hjertene deres i lang tid framover. Jeg har ikke ord for å uttrykke hvor takknemlig jeg er for den støtten dere har gitt og den innsatsen dere har lagt ned i å kjempe for Selskapet vårt. Det er imponerende og beundringsverdig, og det finnes ikke en ting vi ikke har prøvd!

Les hele konsernsjefens brev til de ansatte her.