– Jeg går ut i fra at Per får fortsette. Noe annet vil overraske meg veldig

Yttergård Jenssen avviser «uro» i troppen.

Trening fotball landslaget.

Ruben Yttergård Jenssen (nr. to fravenstre) håper Per-Mathias Høgmo får fortsette som landslagssjef. Og at NFF ikke bøyer etter for presset utenfra.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Han kom ikke på banen, hverken mot Aserbajdsjan eller San Marino. Men tidligere Tromsø-profil Ruben Yttergård Jenssen håper styret i Norges Fotballforbund ikke gir etter for «folkekravet» om å gi Per-Mathias Høgmo sparken.

– Jeg går ut ifra at Per får fortsette. Noe annet vil overraske meg veldig, sier Ruben Yttergård Jenssen til NRK.

– Hvorfor mener du det?

– Det vil ikke være gunstig å bytte trener nå. OK, vi spilte ingen god kamp mot San Marino. Men det var sterkt å vinne 4–1 slik kampen utviklet seg. Vi kunne fort fått panikk på 1-1, da tenkte man jo det verste, men vi slo tilbake og var effektive mot slutten. Og slik tabellen er i gruppa vår nå, er det helt åpent om andreplassen før vi skal spille borte mot Tsjekkia i november. Så jeg mener Per bør få fortsette, sier Yttergård Jenssen til NRK.

Avviser uro i troppen

Han avviser at det er uro i landslagstroppen.

– Eksperter slår fast på TV at det er «veldig uro» i troppen. Vedkommende har ikke peiling. Internt har vi kjempetro på at vi kan komme til VM.

– Hva med tilliten til Høgmo?

Fotballspiller Ruben Yttergård Jenssen (i midten) under landslagstreningen på Ullevål stadion, dagen før VM kvalifiseringskampen mot San Marino.

Ruben Yttergård Jenssen fikk ikke spilletid i de to siste landskampene.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Han har tillit i gruppa, det er det ingen tvil om. Men ute på banen er det spillerne som ikke har prestert godt bok. Og da må vi også tåle kritikk, sier Yttergård Jenssen.

– Hvordan synes du Høgmo takler det kjøret som er nå i media?

– På en imponerende måte. Det er et voldsomt trøkk på Per nå. Og det blir mye sort hvitt, og lite nyansert. En del av kritikken mot landslaget er berettiget, men på Twitter så er det nærmest en konkurranse om å være mest mulig artig på landslagets bekostning. Det er synd, sier Yttergård Jenssen.

Spiller mye i Nederland

Han skulle gjerne vært på banen i de to siste kampene, etter et godt innhopp mot Tyskland i september.

– Klart jeg har lyst å spille, jeg er i bra form. Men jeg har fokus på å spille flest mulig minutter på klubblaget fram mot Tsjekkia-kampen. Kanskje er det bruk for meg da, sier Ruben Yttergård Jenssen, som nyter stor tillit i Groningen.

Klubben skal ut i lokaloppgjør mot Heerenveen til helga.

Nyheter fra Troms og Finnmark

Programleder Hege Iren Hanssen

Nordnytt: Få siste nytt om været som nå går hardt utover Lavangen

Nordnytt: Få siste nytt om været som nå går hardt utover Lavangen