Hopp til innhold

– Ingen Norut-ansatte sies opp

Selv om Norut Alta skal legges ned som eget selskap, skal ingen ansatte sies opp, forsikrer kommunikasjonssjef Skjalg Fjellheim i Norut.

Video Kommentar: Hurtigbåt-saken

Kommunikasjonssjef Skjalg Fjellheim i Norut.

Foto: Nyhetsspiller

– Situasjonen er den at ved en eventuell virksomhetsoverdragelse vil ingen ansatte sies opp, og det foreligger ingen planer om å flytte forskningen til Tromsø, sier kommunikasjonssjef Skjalg Fjellheim i forsknings- og innovasjonsselskapet Norut.

Onsdag ble det kjent at forskningsinstituttet Norut Alta ønsker en fusjon med Norut i Tromsø. Dette for styrke forskningsmiljøet og sikre årlige basisbevilgninger fra staten på 5,5 millioner kroner.

– De ansatte er viktig

Fjelheim understreker at det er styret i Norut Alta som på eget initiativ har ønsket fusjon med Norut-konsernet i Tromsø.

– Aksjonærene i Norut Alta har så gitt tilslutning til at det jobbes videre med planene. Nå pågår en prosess der UiT – Norges arktiske universitet ønsker å kjøpe ut mindretallaksjonærene, sier Fjellheim.

Ifølge kommunikasjonssjefen vil de ansatte både i Alta og Tromsø bli sentrale i arbeidet med den videre integrasjonsprosessen.

– De som er ansatt i Alta har regional kompetanse som er viktig for offentlige virksomheter og næringslivet i Finnmark og Nord-Norge for øvrig. Vi ønsker å bidra til at kompetansen blir i Finnmark, for å videreutvikle virksomhet i tråd med behov og etterspørsel i markedet, sier Fjellheim.

Bente Haug

Bente Haug (Ap).

Foto: Robin Mortensen/NRK

Viser til universitetsfusjon

Han deler ikke frykten fra fylkesvaraordfører i Finnmark, Bente Haug (Ap), om at samfunnsforskningen i Finnmark vil bli svekket, eller at Tromsø vil styre forskningen mot Finnmarks interesser.

– Når vi ser på erfaringene fra fusjonen mellom Universitet i Tromsø og Høgskolen i Finnmark har det gitt en styrking av utdanning og forskning. Det er ingen grunn til å tro at man vil legge ned forskning i Finnmark. Snarere tvert imot, med de nye næringsaktivitene som vil foregå i Finnmark. Det er Noruts ambisjon, sier han.