Her poserer Horatio (17) på Svalbard for siste gang

Horatio Chapple (17) ble drept av en isbjørn på Svalbard fredag morgen.

Horatio Chapple

Horatio Chapple to dager før han ble drept av en isbjørn.

Foto: Jonathan Buckmaster

Foreldrene til den britiske skolegutten har frigitt et av de siste bildene som er tatt av sønnen. Bildet er tatt i slutten av juli og viser en tilfreds tenåring som poserer foran en av Svalbards mange isbreer.

To dager etter at bilde ble tatt, mistet 17-åringen livet da en isbjørn gikk til angrep ved Hampusfjellet på Von Postbreen.

Horatio Chapple var elev på British Schools Exploring Society og i et følge med 13 ungdommer. Britene sov da en en 250 kilo tung isbjørn greide å ta seg uoppdaget inn i leiren uten at snubleblussen ble utløst .

– Sterk, uredd og snill

Video Britisk 17 åring drept av aibjørn

VIDEO: Isbjørnen ble drept med ett skudd mot hodet.

I basketaket med isbjørnen ble fire personer skadet, to av dem alvorlig. Ungdommene hadde tre nødblusser og en rifle, men først på femte forsøk gikk skuddet av som drepte isbjørnen.

Til The Telegraph forteller foreldrene David og Olivia Chapple om sønn som stod klar til å ta fatt på voksenlivet.

– Han var sterk, uredd og snill.

Båren er ankommet England

Ifølge avisa fløy foreldrene tilbake til England med sin sønns båre natt til mandag.

Sysselmannen på Svalbard etterforsker ulykken. Obduksjoner av isbjørnen viser at magesekken var tom og at kroppen var utmagret .

Samtlige av britene som deltok i ekspedisjonen er nå i England. De skadde får oppfølging i hjemlandet. I hovedsak er det hode- og ansiktsskader de britiske ungdommene behandles for.

En av dem, Patrick Flinders (16), måtte få trukket ut isbjørntenner av hodeskallen og vil trenge en rekonvalesenstid på seks måneder, ifølge BBC .