Hopp til innhold

Aktor mener saken grenser til forsøk på drap

Aktor Jon Bertelsen la ned påstand om ett års fengsel for de to tiltalte i Indre Finnmark tingrett. Han mener saken der en 22-åring skal ha blitt slept etter en bil, grenser til forsøk på drap.

Aktor Jon Bertelsen om saken i Indre Finnmark tingrett der to menn står tiltalt for legemsbeskadigelse.

Slept etter bil

Aktor Jon Bertelsen la ned påstand om ett års fengsel for de to tiltalte i rettssaken i Indre Finnmark tingrett torsdag.

De to står tiltat for å ha slått en 22-årig mann i hodet slik at han besvimte. De skal deretter ha bundet ham fast til en bil med en lastestropp, og kjørt med han hengende etter bilen.

22-åringen kjempet onsdag for å bli trodd i retten. Han var først med sin forklaring onsdag, mens hans besyldninger ble avvist som oppsinn i forklaringen til begge de tiltalte.

– Liv kunne gått tapt

– Begge er like straffverdige selv om de har hatt en noe ulik rolle, sa aktor da han la fram sin påstand i tingretten torsdag.

Han mener saken grenser til forsøk på drap, og mangler sidestykke i norsk rettshistorie.

– Det er aldri noen som har gjort dette før, og det finnes ikke lignende saker, sa Bertelsen i tingretten, der han i sin påstand legger vekt på at det kunne gått så mye verre.

– Her kunne liv gått tapt, fastslår aktor.

Bertelsen mener ryggen til fornærmede er teknisk bevis på den påståtte handlingen.

Ber om full frifinnelse

Møller-Christiansen

Forsvarer Gøran Møller-Christiansen ber om full frifinnelsen for den ene tiltalte i rettssaken.

Foto: Tarjei Abelsen

Forsvarer Møller-Christiansen ber om full frifinnelse for sin klient, den utpekte hovedmannen.

Han peker på at det ikke finnes tekniske bevis som underbygger fornærmedes forklaring, og mener fornærmedes forklaring har forandret seg for mye til å ikke skape tvil om de faktiske forhold.

Også forsvareren for den andre tiltalte i saken ber om full frifinnelse. Han har i stor grad den samme forståelse av bevisførselen som Møller-Christiansen.

Dom i saken vil bli avsagt i starten av neste uke.

Nyheter fra Troms og Finnmark