– Forferdelig trist å høre at en ung mann fra bygda omkom i skredulykke

– Vi er forferdelig triste over det som har rammet familien og bygda. Det sier ordføreren i Lavangen etter at en 22-åring fra kommunen ble funnet omkommet.

Skredulykke Bjørnfjell, rundfjellet

De pårørende ivaretas av Lavangen kommunes kriseteam, Lavangen kommune har opprettet en pårørendetelefon for pårørende og berørte.

Foto: Niils Mehren / NRK

Letemannskaper fant fredag 22-åringen som ble tatt av av snøskred ved Rundfjell på Bjørnfjell, øst for Narvik.

– Det var Ailo Anund Jonsson Eira fra Lavangen kommune som omkom i snøskredet, skriver kommunikasjonsrådgiver Jannike Dyrhaug ved Midtre- Hålogaland politidistrikt i ei pressemelding.

Vi har hatt folk fra kriseteamet som har vært hos familien hele tiden siden i går kveld, sier ordfører i kommunen Erling Bratsberg.

– Det vi gjør nå er at vi har etablert det psykososiale kriseteamet. Det gjorde vi allerede i går kveld da vi fikk beskjed om at det hadde vært ei rasulykke ved Bjørnfjell, sier Bratsberg.


Erling Bratsberg, ordfører

Erling Bratsberg, ordfører i Lavangen kommune.

Foto: NRK/Martin Mortensen

Åpnet forsamlingshuset

De har nå etablert et pårørendesenter på forsamlingshuset på Fossbakken. Der venter vi at pårørende, slekt og venner kommer etter hvert.

Politiet vil være tilstede der for orientere om det de vet.

– Nå har vi jo nettopp fått den triste beskjeden om at han er funnet. Om det har nådd befolkninga i Lavangen tør jeg ikke si. Men vi som har fått meldinga er svært triste over det som har skjedd og rammet familien og bygda, sier Bratsberg.

– Grusomt

Han sier det er grusomt å få en slik beskjed.

– Vi er ikke flere i bygda enn vi må være . Det rammer mange. Det er en ung person som har forulykket, og det gjør det ekstra tungt.

Han har selv vært på besøk hjemme hos den berørte familien, og forbereder seg nå på å ta imot folk på forsamlingshuset. Kommunen har også opprettet en krisetelefon for de som har behov for det.

Narvik røde kors søker etter savnet

Skredområdet ligger rundt en times kjøring med skuter fra Bjørnfjell tollsted.

Foto: Nils Mehren / NRK