– Får mange meldinger og mannskjit

NRK-serien «Yttersia» godt mottatt, også på Sommarøy.

"Yttersia" godt mottatt

God stemning på «Lygarbordet» på Havfrua kro på Sommarøy etter premierene på «Yttersia».

I går ble første episode av NRK-serien «Yttersia» vist på TV for første gang. 521.000 seere fikk med seg programmet på NRK1.

Ved «Lygarbordet» på Havfrua kro på Sommarøy satt latteren løst i dag. Hovedpersonene i tv-serien har fått hilsninger fra familie og gamle venner som i går så premieren.

– Ja, det har vært litt meldinger på Facebook, sms og anna mannskjit. Fadern har fått meldinger fra gamle slektninger, det er helt greit det, sier Kristian Andresen.

Får kjeft for språkbruken

Den unge fiskeren er en av dem som serien følger, og han er kjent for å snakke rett fra levra, noe ikke alle på Sommarøy er like fornøyde med.

– Og så den gutten som skulle bruke sånt språk. Det synes jeg ikke noe om, det passer ikke på denne fine øya vår. Men hen er sikkert en kjekk gutt for det, sier Tordis Voll.

Andresen tar både oppmerksomheten og språk-kritikken med knusende ro.

– Jada ... er alt han har å si før resten av gutta på «Lygarbordet» bryter ut i latter.

– Flotte bilder av hjemplassen

De lokale jentene i gå-klubben Stavkjæringene fikk også med seg tv-serien. For Margareth Eidem var det en opplevelse å se flotte bilder fra hjemstedet.

– Det var så flott å se hele Sommarøy med lange streker ut i havet. Jeg synes det var helt fantastisk, sier Eidem.

– Ønsker ekte mennesker

Redaktør for programflaten «Folk», der «Yttersia»-serien sendes, er svært fornøyd etter premieren. Oddbjørn Rosnes sier de høye seertallene viser to ting.

– Publikum ønsker ekte menneske i ekte miljø og gode fortellinger går aldri av mote.