– Elevene mister dyrebar og viktig tid

Fylkesleder i elevorganisasjonen i Troms Dana Meknas, håper lærerstreiken snart vil ta slutt. Startfasen av skoleåret er nemlig veldig viktig.

Dana Meknas

– Det er et lovpålagt krav om antall timer elevene skal ha hatt før eksamen. En lengere streik kan gå ut over dette, mener Meknas.

Foto: Kaja Staude Mikalsen

Det har gått 49 dager siden de første lærerne ble tatt ut i streik som følge av lærernes nei til ny arbeidstidsavtale.

Beskjeden fra lærerorganisasjonene var klar mandag: Før Kommunenes Sentralforbund (KS) fjerner kravet om økt tilstedeværelse på skolen, så er det ikke noe mer å snakke om.

Etter det NRK kjenner til har ikke KS fjernet kravet om mer bundet arbeidstid for lærerne. KS er innstilt på å komme lærerne i møte, men hvor langt de vil gå blir trolig avklart under et møte mellom partene i morgen tidlig.

Trappes streiken likevel opp på torsdag, kan 90.000 elever bli rammet.

– Startfasen av skoleåret er veldig viktig

– Det er bekymringsverdig at denne streiken kommer i startfasen av skoleåret. Den første tiden på skolen er veldig viktig av mange grunner. Det er relasjonsbygging og trygghet, samt at det er da de faglige og sosiale rammene legges for resten av året, sier Fylkesleder i elevorganisasjonen i Troms Dana Meknas.

De streikende lærerne møter på UiS for å "vise seg fram" for kunnskapsmister Thorbjørn Røe Isaksen

Streikende lærerne møtte kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i går. Det har gått 49 dager siden de første lærerne ble tatt ut i streik.

Foto: Pål Christensen / Stavanger Aftenblad / NTB scanpix

Meknas forteller at hun og elevene hun har snakket med håper at det kommer en løsning så fort som mulig.

– Hver dag vi mister med skolegang og undervisning er et veldig stort tap.

Krevende å lese pensum på egenhånd

Mange syns også det kan være krevende å begynne på pensum uten hjelp fra lærere.

– Vi har et pensum vi skal gjennom, og nå som skolestarten utsettes så blir det mindre tid til å lese. På Heggen skole i Harstad har de fått utdelt bøker, og blir oppfordret til å lese mens det er streik. Noen tar lett på det, man mange av elevene syns det er ganske tøft å skulle sette seg ned på egen hånd å komme seg gjennom pensum, sier Meknas til NRK.

Se Dana Meknas i Nordnytt her:

Det har gått 49 dager siden de første lærerne ble tatt ut i streik som følge av lærernes nei til ny arbeidstidsavtale. Det bekymrer Fylkesleder i elevorganisasjonen i Troms Dana Meknas.