– Dette tapet er jævlig surt

Supporterne er skuffet etter nok et tap for Tromsø IL etter kampen mot Bodø/Glimt, men de har ikke mistet troa på laget sitt.

Skuffede TIL-supportere

Leder for Isberget, Alf Edvard Masternes sammen med andre skuffede TIL-supportere etter kampen.

Foto: Sveinung Åsali / NRK

– Det er alltid surt å tape, og dette tapet er jævlig surt. Glimt var bedre enn oss, sånn er det bare. Men kommer sterkere tilbake og slår Rosenborg på hjemmebane.

TIL-supportere NRK har snakket med forteller at det var trykket stemning allerede etter pause. De er skuffet over laget og mener det var en fortjent seier til Bodø/Glimt.

– Dette er noe «skjit». En skikkelig dårlig kamp uten en eneste målsjanse for TIL. Det er elendig, sier leder for Isberget supporterklubb, Alf Edvard Masternes.

Han mener det nå trengs en samling i bunn.

– Vi får bare se når vi kommer hjem. Jeg gidder ærlig talt ikke å tenke på det nå, sier Masternes.

Han vil likevel rose supporterne som støtter Tromsø IL uansett hvordan det går.

– Men dette er jævlig kjipt.

Supporterne er skuffet etter nok et tap for Tromsø IL etter kampen mot Bodø/Glimt, men de har ikke mistet troa på laget sitt.

Foto: Sveinung Åsali/NRK.

– Spillerbytter ødela kamprytmen

TIL-trener Steinar Nilsen synes tapet var forferdelig tungt.

– Vi fikk kampen i det sporet vi ønsket fra første minutt, men dessverre måtte vi bytte to sentrale spillere tidlig i kampen. Det ødela mye av kamprytmen, og vi måtte legge om vel mye på planen vi hadde.

Nilsen mener likevel det ikke er noe å laste spillerne på i dag, som han synes hadde både vilje og engasjement for å få et godt resultat.

– Dessverre har Glimt god hjelp i hjemmepublikumet i dag, og etter en enkeltmannsprestasjon så avgjøres kampen, forteller treneren.

Han sier videre at de vil fortsette å jobbe knallhardt med å forbedre seg.

– Jeg så gode resultater av arbeidet som er gjort med dødballer i dag. Der var vi veldig solid i dag.

Scoring fikk stadion til å eksplodere

Glimt-stjernen Papa Alioune Ndiaye ble den store helten da han lørdag senket Tromsø på egen hånd i «slaget om Nord-Norge».

Glimt vant rivaloppgjøret 1–0 og tok sesongens første eliteserieseier på fotballens store festdag.

Senegaleseren sto for oppgjørets prestasjon da han scoret matchvinnermålet i det 88. minutt. Badou, som han kalles, driblet bort to Tromsø-forsvarere innenfor 16-meteren og curlet ballen elegant forbi en sjanseløs Pål Vestly Heigre. En vanvittig scoring som fikk Aspmyra stadion til å eksplodere.

Se bilder fra kampen:

Kamp på Aspmyra 16. mai 2015
Foto: Håkon Jacobsen / NRK

Forsvarskamp

Det var på forhånd knyttet store forventninger til oppgjøret mellom Glimt og Tromsø, som ble spilt for første gang i eliteserien siden 2009. Men det tok lang tid før publikum fikk valuta for pengene.

Første omgang ble en heftig forsvarskamp. Begge lags forsvarsfirere var nærmest ugjennomtrengelige, noe som resulterte i få sjanser til noen av lagene.

Etter pause kom lagene til flere gode muligheter, men det var altså kun Papa Alioune Ndiaye som klarte å sette ballen i mål. Hans scoring sendte Glimt forbi Tromsø på tabellen. Gultrøyene ligger nå på 15.-plass med fem poeng, mens Tromsø er sist med fire poeng.

Se oppsummering fra kampen:

Laster innhold, vennligst vent..