– Dette er en vekker for alle skiløpere

Johaug-saken det store samtaleemnet blant unge skiløpere i dag.

NTG-elev Sigurd Arne Brones Engen kommenterer Johaug-saken.

Sigurd Arne Brones Engen omtaler Johaug-saken som en oppvekker for alle skiløpere.

På Tromsø skistadion gir 18 år gamle Sigurd Arne Brones Engen alt. Gjørma klistrer seg til tightsen i det han løper opp den siste bakken fra myra. Dagens første treningsøkt er over for elevene ved Norges Toppidrettsgymnas.

Utenom trening har elevene brukt mye tid på å diskutere Johaug-saken det siste døgnet.

– Jeg ble veldig sjokkert først da jeg så overskriftene om doping. Vi har snakka om det på skolen, og det virker som en uskyldig feil som ikke har hatt så stor effekt på prestasjonene, sier Engen.

Må bli enda mer nøye

Han er enig i at det til syvende og sist er utøveren selv som har ansvar for hva han eller hun putter i seg eller smører på kroppen. Likevel er Johaug-saken en oppvekker for 18-åringen.

– Man våkner litt opp, vi må kanskje bli enda mer nøye med alt vi smører på oss. Alle kan bli dopingtesta når som helst, så vi må passe oss så vi ikke gjør feil.

Lars Fause

Lars Fause, leder i Tromsø skiklubb, langrenn.

Foto: Bjørnbakk, Jan-Morten / SCANPIX

Lars Fause er leder i Tromsø Skiklubb, langrenn. Han sier klubben kommer til å ta temaet opp med utøvere og foresatte, og at det nå er enda viktigere å ha gode rutiner.

– Det er fort å havne i en slik situasjon som Johaug. Så vi kommer til å gå ut med enda klarere veiledere for å unngå at våre utøvere havner i trøbbel. De som er over juniornivå må allerede skrive under på et regelverk om at man tar avstand fra doping, forklarer Fause.