– Dette er en stor tillitserklæring

– Dette er en fantastisk spennende utfordring på et på et politikkfelt som er viktig for hele Norge, sier Frank Bakke-Jensen som nå er regjeringens nye EU- og EØS-minister.

Frank Bakke-Jensen

Stor tillitserklæring å få ministerposten, sier Frank Bakke-Jensen.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Jeg takket ja til jobben med en gang, rett og slett fordi det er en så stor tillitserklæring. Det å drive politikk på dette nivået er lagarbeid. Når man får spørsmål om å bli statsråd, så viser det at man er en god lagspiller, sier Bakke-Jensen.

Frank Bakke-Jensen fra Finnmark tar over Elisabeth Aspakers ministerpost og blir Norges nye EU- og EØS-minister. Han har representert Finnmark Høyre siden 2009. Før han ble stortingsrepresentant var han ordfører i Båtsfjord.Bakke- Jensen har sittet i næringskomiteen på Stortinget siden 2009.

EU er Nord-Norges viktigste marked

– Veldig mye av næringspolitikken handler om å forholde seg til EØS-avtalen. I norsk politikk må vi forholde oss til EU og omgivelsene rundt oss. Det handler mye om å forsvare norske interesser. Så det er et kjent fagområde jeg går inn i, sier Bakke- Jensen.

Hvordan vil Nord- Norge merke at du overtar som EU-minister med et spesielt ansvar for nordområdene?

– Nord-Norge har allerede merket av vi har en EU-minister. Regionen er veldig eksportavhengig, og EU er det viktigste markedet våres. Også forsknings- og universitetssektoren er avhengig av en god EØS-avtale, sier den nye EU ministeren.

Bakke -Jensen sier at hans jobb blir å forsvare de norske interessene, også de nord-norske, ute på den internasjonale arenaen.

– Vi skal følge forhandlingene om Brexit, og vi skal forsvare Norge sine posisjoner i EU og EØS- samarbeidet. Norden kommer til å bli en viktig politisk arena utover året.

Nyheter fra Troms og Finnmark

Programleder Hege Iren Hanssen

Se Nordnytt 20:30