Hopp til innhold

– Det verste du kan gjøre mot en Liverpool-fan

Jan-Magne Gaare har vært ihuga Liverpool-fan siden midten av 70-tallet. Nå er han nå invitert til å feire Manchester Uniteds fanklubb sitt 35-årsjubileum, og det kan han takke en spøkefull lensmann for.

Gode kompiser

FISK OG FOTBALL: De to kameratene har kjent hverandre i mange år, og Magnus Nilsen (t.v.) vet hvor ihuga Liverpool-fan Jan-Magne Gaare (t.h.) er. Da han mottok en e-post om medlemskap i Manchester Uniteds fanklubb, bestemte han seg for å melde inn kompisen isteden.

Foto: Jan-Magne Gaare

– Jeg kan ikke leve med dette. Jeg har masse Liverpool- og United-fans som venner og de kommer til å terge meg for dette.

«Kjære medlem. Du er herved invitert til Manchester Uniteds Supporters Club Scandinavia sitt 35 års jubileum».

Tekstmeldingen som tikket inn på telefonen til Jan Magne Gaare ble ikke godt mottatt.

– Jeg er veldig lite glad i United og han har vel fått med seg at jeg har hatt det litt tungt med Liverpool i det siste. Dette var nok ikke for oppmuntring, men for å ha det artig på min bekostning, sier Gaare.

Lurt av lensmannen

Melding fra Manchester
Foto: Jan-Magne Gaare

Den store spøkefuglen er lensmann i Nordkapp, Magnus Nilsen.

Hele fem år er gått siden Nilsen meldte kompisen inn i den rivaliserende fanklubben, Manchester United Supporters Club Scandinavia, men det var ikke før Gaare mottok invitasjonen til 35-årsjubileet at han skjønte hva kompisen hadde gjort. Kanskje burde han ha skjønt det før:

– De ringte en gang fra Santander bank og sa de hadde gått gjennom medlemslisten til United og at de hadde et tilbud til meg. Da flirte jeg bare av de og sa de hadde kommet feil, men så fikk jeg denne meldingen i går, sier Gaare.

Dyptsittende United-motstand

Magnus Nilsen kan ikke huske å ha betalt for medlemskapet, men han krysset av i alle boksene som tilbød effekter og nyhetsbrev.

– Jeg hadde håpet at han skulle få masse medlemseffekter og brev i posten, men jeg hørte ikke noe mer om det. Så har han blitt invitert på et jubileum sammen med andre dedikerte United-supportere nå da, ler Nilsen.

– Kommer du til å dra på denne festen da?

Det kommer aldri til å skje. 400 kroner for å dra på United-fest? Over mitt lik, sier Gaare.

Kameraten Magnus Nilsen tror heller ikke det er mulig å få han på festen.

– Nei, det kan jeg garantere at han ikke gjør.

Liverpool-datter

Datteren til Jan-Magne Gaare har fulgt i pappas spor og holder med Liverpool.

Foto: Jan-Magne Gaare

– Da datteren hans var fire år og skulle spise middag hos naboen, nektet hun å spise fordi maten ble servert på en United-tallerken. Dette sitter dypt hos han, sier Nilsen.

Gaare forteller at sønnen fikk velge selv hvilket fotballag han ville holde med, men med ett forbehold.

– Han foreslo United, men da så jeg bare på han og så valgte han Leicester. De skal få lov å velge så lenge de ikke velger United, sier Gaare.