Hopp til innhold

– Det kommer til å bli en kamp uten like

NRK og Nordlys inviterer til politisk toppmøte på Verdensteatret i Tromsø.

Samsending fra NRK og Nordlys.

Valglogo

Debattleder Oddvar Nygård fra Nordlys tror det kommer til å bli en kamp uten like.

– Den første store hovedsaken blir det nye badelandet til 650 millioner kroner. 392 millioner må kommunen selv ut med. Man må ta opp et stort lån uten egenkapital, og det er stor uenighet politisk, også mellom partiene som styrer byen i dag. Så her blir det garantert høy temperatur, sier Nygård.

Oddvar Nygård

Oddvar Nygård leder debatten på Verdensteatret i kveld.

Foto: Yngve Olsen Sæbbe, Nordlys

Foreløpig tyder alt på at det blir et regimeskifte i Ishavsbyen. Etter at ordfører Jens Johan Hjort (H) forsøkte å tippe Øyvind Hilmarsen (H) ut av topplista, og i stedet endte med å trekke seg, har Høyre ramla som et blylodd på meningsmålingene.

Jarle Aarbakke (Ap) og Høyres nye ordførerkandidat, Kristian Støback Wilhelmsen, møtes til duell.

– Det blir artig å høre hva de tenker om ordførerrollen i Tromsø. Jens Johan Hjort gjorde mer enn man kunne forvente, han var med i den politiske debatten. Har den nye ordføreren tenkt til å gjøre det samme, eller skal han bare være en snorklipper, spør Nygård.

Forventer fullt hus

Det forventes fullt hus på Verdensteatret klokka 19.00 i kveld, og det er først-til-mølla-prinsippet som gjelder.

De som ikke får plass inne på Verdensteateret, eller ikke befinner seg i Tromsø, kan se debatten direkte her på nrk.no/troms.

Lørdag var det debatt på kaikanten på Husøy. Her kan du se hele debatten om igjen.

Elisabeth Aspaker, Helga Pedersen, Per-Willy Amundsen, Ellen Øseth, Sigrun Wiggen Prestbakmo, Line Miriam Prestbakmo og Geir Inge Sivertsen deltok i debatten på Husøy i regi av NRK og Folkebladet.

Nyheter fra Troms og Finnmark