– Det blir nok fullt hus!

Dansere fra Bolshoi, La Scala og Staatsoper Berlin til Nordlysfestivalen.

Semyon Chudin

Semyon Chudin fra Bolshoi-balletten i Moskva kommer til Tromsø i februar.

Nordlysfestivalen fortsetter sitt tette samarbeid med internasjonale opera- og balletthus. Tidligere har både Bolshoiteatret og Marinskyballetten fra Russland opptrådt under festivalen i Tromsø.

I februar står igjen dansere fra Bolshoi på scena i Tromsø, sammen med dansere fra La Scala i Milano, Staatsoper Berlin, Royal Ballet i London, Les Ballets Trockadero de Monte Carlo og American Ballet Theatre i New York. Det hele i to store ballettgallaer i kulturhuset.

Det hele har kommet i stand gjennom det internasjonale managementselskapet IMG Artists, som Nordlysfestivalen også tidligere har jobbet med.

– Den dagen jeg fikk den bekreftende mailen gikk jeg hjem som en glad mann, sier direktør i Nordlysfestivalen Øyvind Bakkeby Moe.

Det begynner å bli en tradisjon at Nordlysfestivalen henter utvøvere fra verdens fremste opera- og balletthus til Tromsø. 
I februar skjer det igjen. Da kommer dansere fra blant annet Bolshoi, La Scala og Staatsoper Berlin for å opptre i en stor ballettgalla.

Direktør i Nordlysfestivalen, Øyvind Bakkeby Moe er svært fornøyd med å få balletten til Tromsø.

– Tromsø har fått et godt rykte

Rundt 10 solodansere vil være med på ballettgallaen i Tromsø i februar. I tillegg venter et felles avslutningsnummer.

– Jeg vil ikke avsløre detaljene om hva publikum vil få oppleve, men det blir et tverrsnitt av ballett fra hele verden, sier Harold Clarkson i IMG Artists.

Han har latt seg imponere over Tromsøs interesse for klassisk musikk og dans.

– Tromsø har fått et rykte blant internasjonale ballettdansere som et morsomt sted å reise til og med et bra publikum. Om forestillingene i Tromsø blir en suksess, vil det nok danne grunnlag for nye samarbeid med Nordlysfestivalen, sier Clarkson.

Billettsalget starter 31. oktober

De to forestillingene danses 5. og 7. februar. Billettsalget starter lørdag 31. oktober klokka 0900. Direktør Moe tror på fullt hus også denne gang.

– Det er litt morsomt å tenke på at det som har generert de største billettkøene i Tromsø de siste åra er forestillinger med klassisk dans og musikk. Nå skal man ikke selge skinnet før bjørnen er skutt. Men når publikum får høre hvem som kommer, så tror jeg de skjønner at en ny, unik opplevelse er i vente.