Hopp til innhold

– Det blir endringer i Troms Kraft

Byrådsleder i Tromsø, Øyvind Hilmarsen, varsler ny eierskapsstrategi for Troms Kraft etter den knusende rapporten om selskapet.

Øyvind Hilmarsen

Byrådsleder i Tromsø Øyvind Hilmarsen.

Foto: Trygve Hongset

30 millioner kroner er lagt ned i rapporten som skal granske Troms Kraft og deres mange debatterte avgjørelser. Tirsdag ble den offentliggjort.

– Rapporten viser svær sterk kritikk av selskapet. Dette er alvorlig, sier byrådsleder i Tromsø, Øyvind Hilmarsen til NRK.

Ny eierskapsstrategi

Det er Tromsø kommune og Troms fylkeskommune som eier Troms Kraft. Hovedkonklusjonen er at milliardtapet i Kraft og Kultur kunne vært unngått.

– Vi skal nå sette oss ned sammen med Troms fylkeskommune for å stake ut en eierskapsstrategi fram mot generalforsamlingen om to uker, sier Hilmarsen.

I rapporten kommer det også frem at det har vært svikt på kompetanse i ledelsen og i økonomifunksjonene.

– Må se nøye på dette

Det har også vært svikt i kontrollfunksjonene, og styret får i rapporten indirekte kraftig kritikk fordi de ikke har gjort noe med dette.

– Dette viser hvordan det har blitt styrt, og dette må vi se nøye på. Vi må endre både bedriftskultur og kontrollrutiner, og sørge for at formalitetene er på plass, sier Hilmarsen.

De siste 12 årene har Vidkunn Haugli, Paul Dahlø, Magnar Pedersen, Robert Hermannsen og Odd Roger Enoksen sittet som styreledere for Troms Kraft.