– Dere er i våre hjerter

I sympati med de rammede etter terroren i Oslo og på Utøya har deltagerne på Tromsø Dialog lagt ut en video på Youtube.

Det er islandske Gudmundur Erlingsson som har laget videoen. Her sier flere av deltakerne «Dere er i våre hjerter» på sitt morsmål, som en hilsen til det norske folk.

– Vi, deltakerne på Tromsø Dialog bestemte oss for å lage denne lille videoen for å dele vår sorg og støtte til det norske folk i denne vanskelige tiden, skriver Erlingsson til Hålogaland Amatørteaterselskap, som er de lokale arrangørene.

Den internasjonale teaterfestivalen ble arrangert over ti dager i Tromsø, og skulle avsluttes forrige lørdag. Deltakere fra hele verden var samlet. 19 teatergrupper deltok på festivalen.

– Idéen kom av at vi ønsket å legge en beskjed igjen i Tromsø etter vi hadde dratt. Senere den kvelden, når vi var samlet på Bjerkaker skole, gikk jeg rundt med kameraet og filmet folk og alle ville bidra.

Dessverre var deltakere fra Danmark, Kroatia, Russland og Latvia allerede dratt.

– Vi var sjokkerte etter det som hadde skjedd. Senere hørte vi at en av de frivillige hadde mistet en av sine nærmeste, sier Gudmundur.

La ned flagg og blomster

– I samråd med norsk teaterråd, og den internasjonale organisasjonen bak festivalen bestemte vi oss for å avlyse alle forestillinger på lørdag, sier daglig leder Irene Nordhaug Hansen i Hats.

Hun forteller at deltakerne kom til arrangørene og kondolerte etter terrorangrepene.

– Det var Kulta som etablerte plassen foran kulturhuset som minneplass, med å lage en vakker lysformasjon. Her la deltakerne ned flagg, blomsterhilsener, epler. Mange ting, sier Nordhaug Hansen.

– Deltakerne fra Russland, Danmark, Latvia og Kroatia hadde forlatt Tromsø da videoen ble filmet, men de er med oss i ånden, skriver Erlingsson.

Nyheter fra Troms og Finnmark

Sveinung Åsali

Sveinung Åsali gir deg nyhetene fra Troms og Finnmark

Sveinung Åsali gir deg nyhetene fra Troms og Finnmark