– Den perfekte avslutningen

Zdenek Ondrasek (26) ble helten med to scoringer, når TIL berget plassen med 3-1 over Bodø/Glimt på Alfheim. Da var det ville jubelscener ute på banen og i TIL-garderoben etter kampslutt.

Ondrasek

En meget glad Zdenek Ondrasek etter kampslutt mot Bodø/Glimt.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Det ble en historisk kveld på Alfheim.

Gutan snudde 0-1 til 3-1 i «Slaget om Nord-Norge». Når også Start og Mjøndalen begge tapte sine kamper i bunnstriden, ble plassen i neste års eliteserie sikret for Tromsø.

Ondrasek hadde ikke scoret på 18 timer og 10 minutter foran dagens oppgjør, men tsjekkeren fikk hull på byllen, og ble helten i sesongens kanskje viktigste kamp.

Først satte «Kobraen» inn det meget viktige utligningsmålet rett før pause, så sto han for den definitive avgjørelsen når han sendte Gutan opp i 3-1 i det 86.minutt.

Ondrasek er på utgående kontrakt i TIL, og tsjekkeren blir med all sannsynlighet å forlate klubben etter sesongen.

Selv mener han at avslutning på TIL-karrieren ikke kunne vært bedre.

Jeg tror det er den perfekte avslutningen. Jeg vet ikke hva mer man kan ønske seg. To mål, vinner derbyet og redder plassen i eliteserien. Jeg synes det er så bra som det kunne ha vært, sier en meget glad og utmattet Ondrasek til NRK etter kampslutt.

Se de ville jubelscene i TIL-garderoben etter kampslutt her:

TIL slo Bodø/Glimt 3-1 og berget plassen i eliteserien. Det førte til elleville jubelscener i garderoben.

Det var ville jubelscener i TIL-garderoben etter kampslutt. Foto/redigering: Jørn Inge Johansen.

Var usikker til kamp

Mannen som ble helten i dagens rivaloppgjør på Alfheim, var ikke sikker på om han kunne spille dagens kamp.

Tsjekkeren slet nemlig med en småskade i uken før skjebneoppgjøret.

Men etter mye innsats fra fysioterapiteamet som jobbet utrettelig hele uken med å klaregjøre han, kunne Ondrasek sette et verdig punktum for sin tid i rødt og hvitt.

Ja, all jobbingen med fysioterapuatene gjorde maksimalt utslag for meg i dag. Takk til Frode, som nesten drepte meg på terapibordet onsdag, fredag og før kampen idag. Han har fått bort skaden med å påføre meg mye smerte, sier Ondrasek smilende til NRK.

Se video-interjuv med en meget glad TIL-trener Bård Flovik etter kampslutt her:

Flovik etter seier over Bodø/Glimt

En lykkelig Bård Flovik i TIL-garderoben etter at plassen i eliteserien var sikret. Foto/redigering: Jørn Inge Johansen.

– En utrolig deilig følelse

Mikael Norø Ingebrigtsen (19) kom innpå til pause for Lasse Nilsen. Allerede seks minutter senere hadde ungutten sendt «Gutan» i ledelsen.

Det var en utrolig deilig følelse, det kan jeg love deg. Det er mot Bodø/Glimt, og foran et fullsatt Alfheim med flomlys. Så det var utrolig deilig, sier 19-åringen til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..