Mener de borgelige snakker usant om samisk språklov

Tromsø Sameforening er skuffet over at de borgelige sier nei til samisk språklov på det de mener er feilaktig grunnlag.

Samisk flagg og norsk
Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Gøran Lind

Leder i Tromsø sameforening, Gøran Lind.

Foto: Aile Javo

Å si nei til Samisk språklov var noe av det første Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre gjorde etter å ha overtatt makta i Tromsø.

Tidligere uttalte byråd Jonas Eilertsen (V) at spesielt usikkerhet rundt det økonomiske var årsaken til at de borgelige sier nei.

Dette skuffer Tromsø Sameforening.

– Det er jo faktisk slik at Tromsø kommune får ekstra statlige bevilgninger som skal sikre samisk språk. Det vil derfor ikke innebære ekstra kostnader for Tromsø kommune å sørge for at samiske barn og unge får hjelp til styrking av språk og identitet, sier leder Gøran Lind i en pressemelding.

Håper de borgelige vil snu

Saken skal behandles i Tromsø kommunestyre og sameforeningen har ennå et lite håp om at politikerne skal snu.

Om det ikke skjer, håper foreningen de borgelige ikke stanser arbeidet som sameforeningen har igangsatt med de rødgrønne.

– Når det gjelder kommunens øvrige satsing på samisk språk og kultur, har Tromsø sameforening tidligere vært i dialog med Tromsø kommune om samiske saker som feiring av Samefolkets dag og Samisk hus. Foreningen ønsker å fortsette dialogen med det nye byrådet og er gjerne med på å utforme Tromsø kommunes framtidige strategi for samisk språk og kultur sammen med byrådet, avslutter Lind.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.