– Arctic Race of Norway har kommet for å bli

Daglig leder Knut-Eirik Dybdahl spår en lys fremtid for verdens nordligste sykkelritt. Nå starter planleggingen av neste års etapper.

Knut Eirik Dybdahl

– Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger. Dette er et arrangement som kommer til å vokse, sier daglig leder i Arctic Race of Norway Knut-Eirik Dybdahl.

Foto: Nils Mehren / NRK

Kristoff

Alexander Kristoff spurtet forbi Thor Hushovd og sikret seg sin andre seier i rittet.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Arrangementet er sikret finansiering også neste år, og nå starter planlegginga for 2015.

– Vi prøver å fordele de tre årene vi har en økonomisk ramme på så godt vi kan mellom Nordland, Troms og Finnmark. Neste år blir det nok Sør-Troms og Nordland, men nøyaktig hvor det blir ennå er ikke avgjort, sier Knut-Eirik Dybdahl.

Han forteller at etappene vil være klare omtrent i november.

Masse gode tilbakemeldinger

I går ble Arctic Rase of Norway avsluttet i Tromsø sentrum med en skikkelig folkefest. Rytterne har vært i ekstase etter rittet, forteller Dybdahl.

– Vi har skrevet sykkelhistorie, ved at vi har vært på Europas nordligste punkt. Vi er verdens nordligste internasjonale etapperitt på sykkel. Det har en utrolig sjarm. Vi har fått oppleve samisk kultur, reinsdyr, vidda og fjellet. Ikke minst avsluttet vi i Tromsø med en fantastisk folkefest.

Og de gode tilbakemeldingene har ikke latt vente på seg.

– Vi sitter igjen med mange gode følelser etter gårsdagens ritt. Det er ikke en selvfølge at man skal få en så god mottagelse, uansett om man er helt nord i Norge eller litt lenger sør. Men folk har virkelig vært med å bidra til folkefest og liv langs løypa.

Positiv til statlig støtte i fremtiden

Statsminister Erna Solberg har sagt at hun ikke vil love noen statlige bevilgninger til Arctic Race. I opposisjon krevde Høyre pengestøtte fra staten.

Daglig leder for sykkelrittet, Knut-Eirik Dybdahl er likevel positiv til statlig støtte i fremtida.

– Vi ønsker en dialog med staten, og det har de åpnet opp for at skal skje. Vi ønsker å synliggjøre at dette skaper store verdier for Norge gjennom TV-eksponering til utlandet som kan fremme reiseliv, næringsliv og kultur. Vi er positive, og spent på utviklinga.

Arctic Race i Honningsvåg

Syklist Alexander Kristoff (Team Katjusja) under andre etappe i sykkelrittet Arctic Race of Norway fredag. Etappen gikk fra Honningsvåg til Alta på fredag.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix / NTB scanpix