Hopp til innhold

– Å vise filmen vår til publikum er mindre skummelt enn dette

Torsdagskveld hadde filmen «Bjørnøya: Følg drømmen» førpremiere på Tromsø kino. Dette feiret filmens hovedroller, brødrene Wegge, med å gå på slakk line over foajeen i Rådhuset.

Førpremiere Bjørnøyafilm

– Det var helt fantastisk. Man er alltid nervøs før man gjør det, selv om vi har på oss sikkerhetsutstyr, sier Inge Wegge etter det vellykkede stuntet.

– Men det er nå det virkelig skumle begynner. Å vise filmen vår til hele Noreg er like skummelt som dette, legger han til.

På line under taket

Spente tilskuere hadde møtt opp for å få med seg stuntet. Brødrene hadde festet en 5 cm tykk line mellom to av søylene helt øverst i Rådhuset, og med seks etasjer ned til gulvet nedenfor gikk Inge og Markus frem og tilbake på linen.

Publikum fikk seg en ubehagelig overraskelse da Markus kastet seg utfor på vei tilbake.

Etter stuntet var det førpremiere på guttenes film.Film om en drømmetur

Wegge-brødrene

Wegge-brødrene under oppholdet på Bjørnøya.

Foto: Weggebros / NRK

Filmen handler om tre brødre som følger drømmen sin, og drar til Bjørnøya i Barentshavet. På øya utfordrer guttene grensene med å surfe i iskaldt vann, klatre i fjellene og stå på ski i de bratte fjellsidene.

– Vi er tre brødre som liker å være ute på tur og leke oss. For oss handler det om å gjøre det vil liker å gjøre best i livet, sier Håkon Wegge.

Det to måneder lange eventyret har blitt til kinofilm, og fredag har filmen ordinær kinopremiere.

Filmpolitiet har allerede trillet terning på filmen.