82-åring uskadd etter at sjark ble overtent på havet og gikk ned

En sjark tok fyr og ble overtent utenfor Hammerfest i dag. En 82- år gammel fisker fra Hammerfest hoppet i ei jolle og berget dermed livet. Sjarken er nå gått til bunns.

Hammerfest, Hammerfest municipality, Finnmark 1889

GIKK NED: Sjarken gikk ned utenfor Hammerfest i kveld.

Foto: Oskar Puschmann / Skog og landskap bildearkiv

82-åringen ombord ringte selv politiet og varslet da brannen brøt ut sør for øya Håja like utenfor Hammerfest ved 14.30-tiden. Selv om det var en liten sjark var heldigvis fartøyet utstyrt med ei lita jolle.

– Gjorde det eneste rette

Mannen gjorde etter politiets mening det eneste rette ved å forlate sjarken i den lille jolla. 82-åringen rodde selv til øya Håja og gikk i land der. Poltiet sendte ut melding til all fartøy i området. Kort tid etter ble fiskeren plukket opp og sendt til Hammerfest sykehus.

Det var stille og fint vær i området. Sjarken var på vei til Sørøya da ulykken skjedde. Den forulykkede skal ha pustet inn en god del røyk, og skal være litt oppskjørtet av hendelsen, 82-åringen, som hele sitt liv har vært fisker, skal ikke ha fått alvorlige skader.

Årsak ikke kjent

Hovedredningssentralen ble varslet om å sende ut helikopter. Politiet opplyser også at sjarken senere på kvelden gikk til bunns. Det er ikke kjent hva som var brannårsaken.