Hopp til innhold

800 personer i karantene etter smitte på treningssenter

Åtte nye smittetilfeller i Harstad kan knyttes til opphold ved et treningssenter i Harstad. Sent lørdag kveld ble 800 mennesker satt i karantene. Fra og med søndag gjelder strengere regler for kommunens innbyggere.

Harstad

SMITTESPREDNING: Harstad kommune opplevde i tiden rundt jul i fjor et høyt antall koronasmittede. Nå er over 800 personer i karantene som følge av et nytt smitteutbrudd.

Foto: MARTIN MORTENSEN / NRK

  • SISTE: Harstad kommune inviterer til pressekonferanse søndag klokken 12:20 for å orientere om koronasituasjonen

Treningssenteret Family Sports Club på Seljestad i Harstad er stengt inntil videre grunnet mulig smittespredning blant dem som har trent på senteret den siste uken.

Kari-Anne Opsal
Foto: Martin Mortensen / NRK

Lørdag fikk kommunen åtte nye tilfeller av koronasmitte, hvor alle de smittede har vært på det aktuelle treningssenteret den siste tiden. 800 mennesker er satt i karantene.

– Situasjonen er alvorlig. Vi vet ikke hvor smittsomt dette er, og vi har derfor vært nødt til å iverksette tiltak, sier ordfører Kari Anne Opsal.

800 i karantene

– Alle som har vært innom treningssenteret på følgende tidspunkt regnes som nærkontakter. De skal umiddelbart gå i karantene i ti dager, heter det i en pressemelding fra kommunen.

De ønsker at personer som har besøkt senteret innenfor aktuelle klokkeslett tester seg så snart som mulig.

De oppfordrer også alle andre som har besøkt treningssenteret mellom mandag og lørdag denne uken om å gå i karantene og teste ser så snart som mulig.

– Vi ønsker at deres nærkontakter også holder seg hjemme inntil videre.

En person som jobber i administrasjonen ved UNN Harstad har fått påvist smitte. 14 ansatte settes derfor i karantene, opplyser UNN til Harstad Tidende.

Under press

Fra og med i dag, søndag har kommunen valgt å sette inn strenge tiltak i kommunen for å hindre smittespredning.

Kommunen har på få dager fått 12 nye koronasmittede. Fire personer, tilhørende samme husstand i Harstad, ble tidligere denne uken bekreftet smittet. Smittekilden knyttes til Østlandet, og 59 personer ble satt i karantene.

Harstad kommune sa torsdag at det var for tidlig å si om det var starten på et større utbrudd. FHI har bedt kommunen behandle utbruddet som om det er den britiske mutasjonen av koronaviruset.

Kommunen opplevde et større smitteutbrudd rundt nyttår etter en musikkbingo på utestedet Verftet. Kommunen fikk nær 60 smittede som følge av arrangementet, og satte også da inn strenge tiltak.

Helgas hendelse preger allerede kommunen. Blant annet er fergesambandet mellom Stornes og Bjørerå søndag formiddag innstilt grunnet covid-19.

– Det jobbes med å skaffe nytt mannskap, og klargjøre fartøyet. Vi tar sikte på å starte opp ruta igjen fra klokken 14:15 i ettermiddag.

Skjermdump fra vegvesen.no, 28/02/2021 kl 09:50
Foto: Skjermdump

Pressekonferanse og flere tiltak

Søndag formiddag klokken 12:00 inviterer kommunen til pressekonferanse for å informere om koronasituasjonen i kommunen.

De skriver at antallet personer i karantene vil bli justert så snart de får bedre oversikt over situasjonen.

Smittesporingsteamet jobber for å kartlegge antall nærkontakter, og kommunen vil utvide testkapasiteten så raskt som mulig.

Ordfører Kari-Anne Opsal og kommuneoverlege Jonas Holte

Ordfører Kari Anne Opsal og kommuneoverlege Jonas Holte under en pressekonferanse tidligere i år.

Foto: Martin Mortensen / NRK