Telenor-ansatte på Finnsnes kan miste jobben

Telenor vurderer å legge ned avdelinga på Finnsnes med 50 ansatte. Saken er nå til utredning i administrasjonen, og styret skal ta en avgjørelse i neste måned.

Finnsnes
Foto: Linda Pedersen / NRK

– Det er ikke noe vi har besluttet ennå, men det er en ting vi vurderer. Det er en sak som skal opp i vårt styre i april, sier kommunikasjonsdirektør Torild Uribarri i Telenor Norge.

Uribarri forteller at de hele tiden gjør vurderinger på hvordan de skal drive sin kundeservice best mulig.

– På Finnsnes har vi en gjeng med utrolig flinke medarbeidere, men vi må gjøre en vurdering om vi kan ha så mange kundesenter som vi har. Og i så fall hvor store de skal være, sier hun.

Ansatte ikke informert

Det er tre år siden Telenor la ned sin avdeling i Bardu, og flyttet 65 medarbeidere til Finnsnes.

Ingen av de ansatte i Telenor på Finnsnes er blitt informert om hva ledelsen i selskapet vurderer å gjøre med avdelinga i Lenvik.

– Det er viktig å få sagt at det er veldig leit at våre flinke medarbeidere på Finnsnes får denne informasjonen gjennom media, før vi har fått informert selv. De vil selvfølgelig få informasjon i løpet av ettermiddagen på den vurderingen som gjøres på dette området, sier Uribarri.

Tilbud om jobb andre steder

Telenor Norge skal redusere antall ansatte med 450 årsverk, og nedbemanningen skal skje i løpet av 2014.

Kommunikasjonsdirektøren sier likevel at de ansatte vil få tilbud om jobb andre steder i selskapet hvis de beslutter å legge ned avdelingen på Finnsnes.

– Hvis de ønsker å være med å jobbe i kundeservice andre steder, vil vi gjerne det. Det er klart at det ikke er gitt at familier kan flytte til andre steder, men tilbudet vil være det, forteller Uribarri.