Hopp til innhold

– 2016 har vært et veldig lærerikt år

2016 var året da Signe Marie Fidje Store ble historisk, men også året da hun ble slått i OL og mistet plassen på landslaget.

Signe Marie Fidje Store fikk juling

FIKK JULING: Store ble den første norske kvinnelige bryteren som har kvalifisert seg til OL. Men hun røk ut i første kamp mot svenske Jenny Fransson.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Tana-bryteren Signe Marie Fidje Store ble historisk som første kvinnelige, norske OL-bryter i Rio i sommer. Før avreise var hun realistisk optimist. Men det gikk ikke helt veien for lysluggen.

Signe Marie Fidje Store

Store har tilbrakt de siste månedene med trening i Canada. Nå er hun hjemme i Tana på juleferie.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Svenske Jenny Fransson vant kampen mot Store, og hun røk ut av OL etter bare en kamp.

Tårene er for lengst tørket, men i dag har Tana-væringen invitert sambygdingene til en åpen dag i idrettshallen for å fortelle om sin opplevelse i OL.

– Jeg tenkte at dette var litt lettere enn å fortelle det til én og én, så jeg samler dem og forteller det til alle på en gang, sier Store.

Signe Marie Fidje Store på tur med hunden ved fjord

SER MOT TOKYO: – Om fire år vil jeg helst være i mitt livs form, slik at jeg kan komme meg på pallen i Tokyo, fortalte Store til NRK tidligere i år. – Det er det som er målet og drømmen. Så vi må prøve å lage et opplegg som gjør at det skjer.

Foto: Carl-Gøran Larsson / NRK

Den største oppturen

Mange har vært nysgjerrige, forteller 21-åringen. Naturlig nok, for det er ikke så mange Tana-væringer som drar til OL.

2016 har vært et år med både opp og nedturer for Store. Blant de største oppturene var det å kvalifisere seg til OL. Det er noe hun vil ta med seg resten av karrieren, sier hun. Men nedturene oppsummerer hun i nøkterne ordelag.

– Det har jo vært det beste året for brytinga.

– Hva var den største nedturen?

– Jeg føler liksom at de nedturene jeg har hatt ikke har vært noe større enn de jeg har hatt tidligere.

Signe Marie Fidje Store

GLEDESTÅRER: Etter kampen som gjør Store historisk som Norges første kvinnelige bryter i et OL.

Foto: Jørn Tveter / NRK

Vurderer å bytte landslag

Når det gjelder neste år er det flere ting som fortsatt er usikre. Store har ikke fått plass på det norske brytelandslaget i 2017. Men det betyr ikke at hun kommer til å satse mindre, sier hun.

– Det kommer ikke til å bli så stor forskjell. Det er bare det at du må organisere litt mer på egen hånd. Satsingen jeg har gjort tidligere har nesten vært helt alene uansett.

Store har også tidligere snakket om at hun kan tenke seg å bli en del av at annet lands brytetropp.

– Jeg vurderer å gjøre det fortsatt. Om noen hadde spurt så ville jeg sikkert gjort det på dagen. Men foreløpig bryter jeg jo fortsatt for Norge, sier hun.

Om man skulle putte det flagget på drakten min som passet best, så skulle det heller vært et sameflagg, siden støtten min kommer herfra.

Signe Marie Fidje Store i rullesteinsfjæra
Foto: Privat