Hopp til innhold

100 leieboere må kanskje flytte ut av konkursrammet borettslag

Over 100 leieboere risikerer å måtte flytte når de nye eierne overtar det konkursrammede borettslaget Tomasjord Amfi i Tromsø.

Tomasjord Amfi

Tomasjord Amfi er en del av bydelen Tomasjordnes på fastlandssida i Tromsø.

Foto: Trygve Andreassen

– Vi leste i avisen i februar at kontraktene ville bli overdratt når de nye eierne overtok. Brevet fra Bonord slo ned som en bombe – enkelte beboere må være ute i mai, og jeg skjønner ikke hvordan de har tenkt at folk skal få en plass å bo på så kort tid, sier Ena Maria Hijman til avisa iTromsø.

Hun er en av rundt 100 leietakere som i forrige uke fikk brev om at leiekontraktene deres ikke blir fornyet når nye eiere tar over leilighetene.

Mistet innskuddene sine

90 av de 156 leilighetene er leid ut på korttidskontrakter, men leieboerne hadde blitt forespeilet at leiekontraktene deres ville bli overtatt og videreført av de nye eierne.

Borettslaget Tomasjord Amfi ble slått konkurs i 2010. Over 100 andelseiere mistet innskuddene sine på flere hundre tusen kroner hver.

En av årsakene til at Tomasjord Amfi gikk konkurs var at flere boligspekulanter hadde kjøpt andeler uten å betale fellesutgiftene.

I august i fjor ble boligmassen lagt ut for salg til 203 millioner kroner, under 80 millioner kroner under prisen borettslaget opprinnelig kjøpte blokkene for. Mange viste interesse for boligene.

Til slutt ble det Ola Emil Heggeset og Ragde eiendom som kjøpte Tomasjord Amfi, skriver iTromsø.

– Kontrakter med utløpsdato

Nå er flere av leieboerne på Tomasjord bekymret for hvordan de skal finne seg ny bolig i det vanskelige boligmarkedet i Tromsø.

De tidligere andelshaverne som nå leier boligene sine, har derimot en sikrere boligsituasjon.

– De tidligere andelshaverne har jo rett til å fortsette å leie – det var premissene da vi kjøpte dette bygget – og det forholder vi oss til. De andre har inngått kontrakter med utløpsdato – men de kontraktene er det ikke vi som har inngått. Vi har kjøpt dette bygget med de kontraktene og har fått opplyst når de utløper, utover det har ikke vi hatt noe med dem å gjøre, sier Heggeset til iTromsø.

Ragde Eiendom har planer om å selge leilighetene som nå er leid ut på korttidskontrakter. Heggeset forteller at flere av de tidligere andelseierne ønsker å kjøpe leilighetene de nå leier.