Hopp til innhold

Mads Gilbert deltok på Gazamarkering

– Vi vil ikke at menneskeverdet og menneskerettigheter skal tråkkes under beltene til tanks og knuses fullstendig av F-16 fly, sier Mads Gilbert.

Mads Gilbert

Mads Gilbert er nylig kommet hjem fra konliktområdene og sykehusene på Gaza. Han synes det var vanskelig å forlate sykehuset der han jobbet.

Foto: Ørjan Johansen

Torsdag ettermiddag ble det holdt solidaritetsmarkering for ofrene på Gaza på stortorget i Tromsø. Siden Israels bombing av Gaza begynte denne måneden er over 1000 palestinere drept og over 5000 er skadet.

Overlege Mads Gilbert er akkurat kommet hjem fra Gaza og synes det var vanskelig å forlate sykehuset der han jobbet.

– Det var tungt. Vi trodde jo at da vi dro så skulle det være våpenhvile. Også palestinerne trodde det, men vi var ikke ute fra Gaza før de nye angrepene kom og situasjonen nok en gang ble opptrappet, sier en tydelig berørt Gilbert til NRK.

Rundt 500 oppmøtte

Det skal ha blitt samlet inn over 50.000 kroner under dagens markering, skriver itromsø. Støtten Tromsøværingene viser betyr mye for Mads Gilbert.

– Det er utrolig flott å komme hjem til Tromsø, Gazas vennskapsby, og det er godt å se at det er stor politisk enighet om at slik som situasjonen er der nede nå, skal vi ikke ha det, sier Gilbert.

Legen har lenge engasjert seg i konflikten mellom Israel og Palestina og har de siste årene jevnlig dratt ned til sykehusene for å bistå på sykehus.

Rundt 500 mennesker hadde møtt opp på Stortorget torsdag ettermiddag.

– Vi vil ikke at menneskeverdet og menneskerettigheter skal tråkkes under beltene under tanks og knuses fullstendig av F-16-fly, sier Gilbert.

Solidaritetsmarkering Gaza

Mange hadde møtt opp på markeringen i Tromsø sentrum torsdag.

Foto: Ørjan Hansen
Mads Gilbert

Lege Mads Gilbert fikk mye oppmerksomhet på solidaritetsmarkeringen for ofrene på Gaza, blant annet av andre helsepersonell og kollegaer.

Foto: Ørjan Hansen
Solidaritetsmarkering Gaza

Siden Israels bombing av Gaza begynte denne måneden er over 1000 palestinere drept og over 5000 er skadet. Mange Tromsøværinger ville vise sin støtte torsdag.

Foto: Ørjan Hansen

Nyheter fra Troms og Finnmark