- OL må ned på jorda

Tromsø passer veldig godt inn i vårt konsept for hva vi ønsker av et Vinter-OL. Det sier IOC-medlem Gerhard Heiberg.

OL

Vegard Ulvang, Petter Rønningen og Gerhard Heiberg på Fjellheisen i Tromsø mandag formiddag.

Foto: Tove Jensen / NRK

I solen utenfor Fjellheisen, 420 meter over Tromsøs gater, holdt Tromsø Romsa 2018 i dag pressekonferanse. Målet var å fortelle hvorfor de tror byen har store sjanser for å bli valgt av den internasjonal olympiske komite (IOC) som arrangør av vinter-OL i 2018.

- IOC ønsker noe nytt når de skal velge blant kandidater til fremtidige OL. Og det kan Tromsø gi, sa direktør Petter Rønningen til de fremmøtte pressefolkene.

- OL må ned på jorda

Og selv om det ikke var uventet at direktøren selv skrøt av planen, søknaden og vinnersjansene til Tromsø i den internasjonal konkurransen, så fikk Rønningen god oppbakking av Heiberg.

- Etter OL i Beijing må vi ned på jorda. Et OL skal tilpasses landet og byen det skal arrengeres i, og det skal ikke investeres eller koste for mye. For det skal ikke være slik at det kun kan være store land som kan løfte et slikt arrangement, sa Heiberg.

Han garanterte at IOC var opptatt av at pengene ikke skal styre, og at det ikke skal brukes for store penger i kampen om IOC`s gunst.

- Tromsø passer inn

- Tromsø passer veldig godt inn i vårt konsept når det gjelder vinter-OL, konkluderte Gerhard Heiberg.

Og mens nordgående Hurtigrute fløytet så det ga gjenklang mellom de solfylte fjellene som omgir Tromsø, prøvde Petter Rønningen å gjenskape en arktisk vinternatt i Tromsø i 2018.

- Se for dere snøen, nordlyset, fullmånen og tenk på hvilken reklame det vil gi for Norge. Det Tromsø kan tilby er eksotisk, det er unikt. I tillegg har vi en ekstra dimensjon. Det vil bli det mest kompakte OL-arrangement siden 1960. Og da er vi ikke langt unna å hanke en seier i land, formante en engasjert Rønningen.

Som nok først ønsker seg en seier i regjeringen som snart skal ta stilling til om staten skal gi statsgaranti til en norsk OL søknad fra Tromsø.