- Kan stå klar igjen om et år

Forsikringsselskapet etter storbrannen i Balsfjord.

Storbrann

Blere bygninger brant ned til grunnen i storbrannen på Storsteinnes.

Foto: Privat

Arbeidet med å erstatte idrettshallen som brant ned på Storsteinnes i Balsfjord kommune natt til mandag, kan trolig starte i løpet av kort tid.

Bygningene var fullverdiforsikret, og forsikringsselskapene tar over på branntomta så snart politietterforskingen er avsluttet.

Informasjonsrådgiver i If Skadeforsikring, Jon Berge, sier til NRK at en ny hall kan stå ferdig i løpet av et års tid.

- Det er avhengig av behovet og ønskene til Balsfjord kommune og idrettslaget. Det kan hende at andre behov har kommet fram etter at bygningene først ble oppført. Men hvis anlegget skal gjenoppbygges slik det var før brannen, så vil det nok ta et års tid vil jeg tippe, sier han til NRK.

Idretts- og svømmehallen og et klubbhus brant ned til grunnen, og alt av treningsfasiliteter for innendørs idrett på Storsteinnes ble borte i brannen.

I mellomtiden er idrettslaget avhengig av å bruke andre haller i området slik at de får holdt aktiviteten oppe.

Ny storstue?

Men det er ikke sikkert at bygningene blir gjenoppbygd slik de var. Rådmann i Balsfjord, Hogne Eidissen, sier det er på tide å se framover.

- Nå har vi en gyllen mulighet til å få ei ny, moderne og funksjonell storstue på Storsteinnes. Det er viktig at vi ikke forhaster oss, men tenker oss nøye om slik at vi kommer til ei god løsning, sier rådmannen til nordlys.no

Politioverbetjent Katrine Grimnes i Målselv og Balsfjord sier til NRK at brannen trolig startet i klubbhuset ved hallen. På grunn av mye is i branntomta er etterforskingen vanskelig.

Se video fra brannen:

Video nsps_upload_2010_1_4_6_42_8_2608.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.