- Jeg trekker meg

Bjørge Stensbøl går av som daglig leder i Tromsø 2018.

Bjørge Stensbøl
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Det offentliggjorde han klokka 12.14 tirsdag ettermiddag i ei pressemelding.

- Hensynet til OL-prosjektet er mye viktigere enn hensynet til meg som enkeltperson. Beslutningen om å trekke meg har derfor vært relativt enkel å ta. Ingen er tjent med den støy som de siste ukene har bygget seg opp rundt Tromsø2018 AS og meg som daglig leder, sier han.

Mye bråk

Bråket rundt Stensbøl og Tromsø 2018 begynte etter NRK Brennpunkts dokumentar om lobbykampen for å bli nasjonal kandidat til å arrangere vinter-OL.

I mars hersket det full forvirring om hvorvidt Stensbøl hadde trukket seg etter kritikk fra styreleder Petter Jansen. Avklaringen kom først på kvelden etter mange timer med spekulasjoner i mediene.

Siden har det også vært kritikk mot Tromsø-ledelsen etter at store oppdrag ikke ble lagt ut på anbud, og fordi selskapet har brukt den innsidedømte PR-rådgiveren Rune Brynhildsen.

Børge Stensbøl får et års etterlønn når han slutter. I 2007-regnskapet hadde Stensbøl 998.000 i lønn. Det er ventet at omtrent samme beløp nå blir hans økonomiske fallskjerm, melder NA24.no.

- Forlater med stolthet

Stensbøl sier at arbeidet med å lose Tromsøs OL-kandidatur har vært krevende, men han tror fortsatt at man har alle forutsetninger for å nå målet.

- Jeg forlater ikke OL-skuta med bøyet hode. Snarere med stolthet over at en særdeles spenstig nordnorsk - senere nasjonal - olympiske idè med internasjonale ringvirkninger, blir stadig mer levende. Og skal vokse seg enda mer robust og dynamisk de neste tiårene, sier han.

Tirsdag klokka 18 avholdes et ekstraordinært styremøte i Tromsø 2018 på Gardermoen.

Jansen takker for innsatsen

Styreleder i Tromsø 2018, Petter Jansen, roser Stensbøls innsats for OL-selskapet.

- Bjørge har gjort en meget viktig og innsatsfull jobb for selskapet og OL-ideen. Hans kraft og erfaring har vært meget sentral for å bygge prosjektet fram til en god kandidat til å bli internasjonal søkerby. Hans beslutning om å trekke seg viser at Bjørge setter prosjektet høyere enn noe annet, sier Jansen.

Han tror Stensbøls avgang vil være positiv for den videre prosessen.

- Dette gir oss muligheten til å igjen få fokus på prosjektets innhold og visjon - ikke personer. Jeg er også glad for at han har sagt seg villig til å stå til selskapets disposisjon i fortsettelsen, sier Jansen.

Paule overrasket

Idrettspresident Tove Paule sier til NRK at Stensbøls avgang kom overraskende.

- Det har vært i overkant av mye uro rundt Tromsø 2018, sier Paule, som ble informert om Stensbøls avgang av NRK.

- Jeg ble overrasket, kommenterer hun.

Paule vil nå ta kontakt med styreleder Petter Jansen for å diskutere situasjonen i Tromsø.

Les: Stensbøls pressemelding:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Mer OL-stoff:

OL-krisemøte i kveld

Fortsatt stor OL-usikkerhet i SV

Tror Oslo motarbeider Tromsø-OL

Saken oppdateres