- Folk kommer seg ikke ut

Handikappede er fortvilt over at de isoleres.

Illustrasjonsbilde rullestol
Foto: Bø, Gro / SCANPIX

Fylkeskommunen har ikke nok midler til et fullverdig tilbud

På grunn av for mange søkere i forhold til budsjettet har Troms fylkeskommune valgt å bare prioritere A-brukere når midler til transporttjenesten tildeles. Handikappede som er godkjent som B-bruker får ikke midler før neste tildeling i 2009.

Fortvilet

Dette har opprørt blant annet 70 år gamle Edith Eliassen.

- Det er jo mange B-brukere også som er avhengig av å få transporthjelp. De har kanskje bare trygd og leve av. Det er jo helt forferdelig, det går jo nesten ikke ann, sier en frustrert Eliassen.

Hun er selv B-bruker og kan komme til å merke konsekvensene av Fylkeskommunes beslutning om å bare prioritere, A-brukere, som blant annet rullestolbrukere og blinde. Men Eliassen mener at B-brukere, selv om de har lettere handikapp, også har et stort behov for tjenesten.

- Det påvirker man kommer seg jo ikke ut noen plasser. Det er en ting med eldre, men hva med de yngre funksjonshemmede. De blir jo isolert, sier Eliassen.

Forstår

Sjef for miljø og samferdselsetaten i Troms fylkeskommune, Bjørn Kavli, forstår at de handikappede reagerer, men ser ingen annen løsning problemet.

- Fylkeskommunen er i en situasjon nå der vi har store utgiftsøkninger på alle kanter. Dette er et område som vi har vernet men på grunn av et stort antall søkere har vi ikke kunne tildele ekstra i halvåret, sier Kavli.

Edith Eliassen har nå klare tanke om hva som må gjøres.

- Norges Handikapp forbund må banen. De må skikkelig på banen, avslutter Eliassen.