- Et fantasifoster

Nettverket Nei til OL ber Stortinget skrinlegge statsgarantien.

Nettverket Nei til OL
Foto: Kent-Einar Myreng / NRK

Nettverket Nei til OL hadde samla seg midt i Tromsø sentrum for å følge presentasjonen av rapporten om Tromsøs OL–søknad.

Mads Gilbert sier det er en gledens dag.

- Kvalitetssikrerne har vist at dette prosjektet er uten bærekraft, og over dobbelt så dyrt som det Tromsø 2018 har beregna.

- Nå er det eneste riktige å skrinlegge hele statsgarantien, og konsentrere oss om viktige samfunnsoppgaver, sier Gilbert, som er mangeårig lokalpolitiker for RV.

Politisk forfall

I følge Gilbert har Tromsø by forfalt politisk i skyggen av O L-arbeidet. I tillegg har prosessen med å jobbe frem søknaden kostet mange millioner, som blant annet er tatt fra kommunale budsjetter.

Nettverket Nei til O L har levert flere motmeldinger som har imøtegått søknaden fra Tromsø 2018. I den tredje som ble levert i vår ble det presentert tall som ikke var langt unna dagens rapport.

- Det er ganske rart at ingen så hvor lik 2018-søknaden var 2014-søknaden. Mange tall var faktisk lavere i 2018 enn 2014.

- Det ble et fantasifoster av et O L-budsjett, i følge Gilbert.

- Men tror du løpet er kjørt politisk? Det er sterke krefter som taler for

- Nei, vi tror ikke det er over, vi legger ikke ned arbeidet før det er definitivt bestemt at det ikke blir statsgaranti. Vi holder fullt kjør og fullt trykk frem til saken er lagt død, avlutter Gilbert.

Nyheter fra Troms og Finnmark

Vilde Kristine Malmo

Se kveldens Nordnytt med Vilde Kristine Malmo

Se kveldens Nordnytt med Vilde Kristine Malmo