NRK Meny
Normal

Yukigassen mer mangfoldig enn noensinne

Snøballkrigen i Vardø opplevde stor suksess i helga. Aldri før har festivalen vært like mangfoldig med både internasjonale og blinde spillere.

I fjor opplevde arrangementet Yukigassen i Vardø rekorddeltagelse etter å ha fått mye oppmerksomhet gjennom tv-serien «Snøballkrigen».

I helga arrangeres snøballkonkurransen for sekstende gang.

Max-grense

Medlem av hovedkomiteen i Yukigassen, Bjørn Rune Karlsen, sier at 52 lag er med i år.

– Det er det nest meste i Yukigassens historie. Og av arrangementsmessige grunner er årets max-grense på 52 lag, sier Karlsen.

Blindt lag

Det har i år vært stor variasjon i lagene som meldte seg på. Blant annet stilte Blindeforbundet med et lag. Laget består blinde og svaksynte.

– Vi bruker stemmene våre, så kapteinen må rope ”ligg”, ”dukk”, ”løp fram” og så får vi andre føle etter, forteller fylkessekretær for Norges Blindeforbund i Finnmark, Hege Igeland.

Kastet stein

Det er flest lag fra Vardø med. Men noen har reist langt for å delta, og har også en noe annen treningsbakgrunn.

– Alle på laget vårt er født i Palestina. Da vi var unge kastet vi steiner på israelske soldater. Så vi er vant til å kaste, men ikke snøballer, sier Abdul Halim som deltar for første gang.

Festivalen mener selv at de i år er mer internasjonale enn noensinne. Blant de påmeldte finner man spillere fra blant annet Pakistan, Bosnia, Tsjekkia, Cuba og Somalia.

Video Klart for Yukigassen

Abdul Halim er klar for Yukigassen.