NRK Meny
Normal

Winter Bays skipsagent: – Mannskapet fryktet aksjoner fra Sea Shepherd

Mannskapet på fraktebåten «Winter Bay» – med finnhvalkjøtt om bord – fryktet de at miljøorganisasjonen også skulle gå til aksjoner mot fartøyet fra Latvia.

Sam Simon og kystvakta

Skipsagenten til «Winter Bay» forteller at mannskapet først fryktet aksjoner fra Sea Shepherd-båten «Sam Simon», men at det tidlig roet seg. Mye på grunn av god overvåking av politiet kystvakta.

Foto: Geir Magne Ditlefsen

Dette bekrefter skipsagenten til «Winter Bay», Marius Storli, til NRK.

– Mannskapet på fartøyet som nå ligger i Tromsø, som Sea Shepherd angivelig skal ha fulgt nøye med på, har ikke hatt noe befatning med det annet enn at de var engstelig for at Sea Shepherd skulle gjøre noen aksjoner, sier Storli.

Men etter at de fikk rapporter om at dette ikke kom til å skje forholdt de seg rolig om bort på «Winter Bay».

– Vi fikk ganske tidlig beskjed om at de ikke hadde noen intensjoner om å foreta seg noen aksjoner i Tromsø, så mannskapet har vært helt rolig etter det, forteller han.

Noe ironisk er det kanskje at Marius Storli var Sea Shepherd-båten «Sam Simon» sin skipsagent samtidig som han var skipsagent for «Winter Bay».

Hva er dine oppgaver som skipsagent?

– Som skipsagent skal jeg sørge for at fartøy kan komme til norsk havn på en forskriftsmessig måte, rapportere inn til andre myndigheter og sørge for at fartøy får tilfredsstilt behovene de måtte ha, forklarer Storli.

Har du selv vært bekymret for at noe skulle skje?

– Nei, det er veldig god infrastruktur her i Norge både med politi og kystvakt. Vi så jo det da Sea Shepherd kom inn. De fikk ikke gjort noe før kystvakta var på tråden.