NRK Meny
Normal

Kommunen vurderer å si opp avtaler med brannvesenet

Bedriftsidrettslaget til Brann og Redning i Tromsø kan miste muligheten til å tjene penger ved hjelp av utstyr som er leid billig fra kommunen.

Øyvind Hilmarsen

Byrådsleder i Tromsø, Øyvind Hilmarsen, visste ikke at medlemmene i Brann BIL tok dugnadspengene selv.

Foto: NRK

– Vi vurderer at å avslutte avtalen med bedriftsidrettslaget til Tromsø Brann og redning etter den siste ukes avsløringer, sier byrådsleder i Tromsø kommune, Øyvind Hilmarsen.

I mange år har bedriftsidrettslaget Brann BIL hatt en avtale om at de fikk leie utstyr fra Brann og Redning som kunne brukes på forskjellige jobber. Noe av dette er betalte oppdrag.

Store summer

NRK har avdekket av deler av betalinga for slike jobber har gått rett i lomma på enkelte av medlemmene av bedriftsidrettslaget.

– Vi er jo godt kjent med oppdragene idrettslaget har, men var ikke klar over at pengene gikk direkte til medlemmene, sier Hilmarsen.

Samlet sett har det blitt utbetalt beløp i 100 000-kroners klassen på denne måten. Ikke noe av dette er blitt oppgitt til skattemyndighetene. Skatt Nord undersøker nå saka.

Forstår kritikken

Avtalen til bedriftsidrettslaget har vakt sterke reaksjoner. Representanter for næringslivet sier at de har tapt oppdrag fordi bedriftsidrettslaget hadde fått leid utstyr gratis av Brann og Redning.

– De skal ikke bruke kommunalt utstyr for å konkurrere med næringslivet, så jeg er helt enig med den kritikken kommunen har fått, sier byrådslederen.

Byrådsleder i Tromsø kommune var ikke klar over at medlemmene i idrettslaget til Tromsø Brann og redning puttet pengene klubben tjente på dugnad i egen lomme.

Byrådsleder i Tromsø kommune var ikke klar over at medlemmene i idrettslaget til Tromsø Brann og redning puttet pengene klubben tjente på dugnad i egen lomme.