Gelius-konflikt kan ribbe menighetsrådet

Store deler av menighetsrådet i Ibestad vurderer nå å trekke seg i protest mot at de ikke ble hørt i Einar Gelius-saken. I kveld samles de for å avgjøre sin fremtid i rådet.

Einar Gelius

Einar Gelius fikk bare en gjestegudstjeneste i Ibestad kirke.

Foto: Nils Mehren

Etter at det lokale menighetsrådet i Ibestad ønsket å ansette den omstridte presten Einar Gelius, men fikk nei fra Nord-Hålogaland bispedømmeråd, har flere av medlemmene fått et anstrengt forhold til sin egen kirke.

Et flertall vil ut

Derfor samler en rekke av medlemmene i menighetsrådet seg mandag kveld, for å diskutere sin fremtid i rådet.

Raymond Johansen

Leder Raymond Johansen i menighetsrådet i Ibestad.

Foto: Nils Mehren

– Sånn som det ser ut nå er det en stemning for å legge ned våre verv i menighetsrådet. Det gjelder ikke alle, men et flertall av medlemmene, sier rådets leder, Raymond Johnsen til NRK.

Prest Einar Gelius, som menighetsrådet i Ibestad ønsket å ansette, har vært omstridt i kirken. I etterkant av at han gav ut boka «Sex i Bibelen» mistet han sin daværende jobb i Vålerenga kirke i Oslo.

Fikk jobb i Lom

Men i etter at Nord-Hålogaland bispedømmeråd mente han var upassende til stillingen i Ibestad, har Hamar Bispedømmeråd funnet han god nok til en jobb i Lom i Gudbrandsdalen.

Det er noe av årsaken til at mange av medlemmene i Ibestad menighetsråd nå har fått nok.

– Det som gjorde at vi syntes dette ble litt vel mye var at presten som hadde søkt jobb hos oss ikke var god nok her, mens han i Hamar bispedømme var han god nok i konkurranse med fem andre kandidater. Derfor er resultatet her enda mer uforståelig, sier Johnsen.