Vuk: – Tromsø kan være et springbrett

TILs nye spiss lover å gi alt for sin nye klubb.

Vuk

Slobodan Vuk med Tromsø-trener Bård Flovik etter å ha signert en 3-årskontrakt med TIL tidligere i uka. Han håper på suksess i Tromsø. Og ta et steget til en enda større liga etter hvert.

Foto: TIL

Tromsø ILs ferske millionspiss, Slobodan Vuk, vil ikke gi noen lovnader om antall scoringer i eliteserien denne sesongen.

Men til NRK sier han dette:

– Det er vanskelig å antyde hvor mange mål jeg kan score på 30 ligakamper, men jeg kan love at jeg skal gi alt av meg selv for min nye klubb.

– Hvorfor valgte du Tromsø?

– Fordi jeg ser at dette kan utvikle meg som spiller. Jeg hadde tilbud fra klubber i Tyrkia og Kazakstahn, men Tromsø føltes bedre for meg og min familie nå, sier Vuk.

Tromsø som springbrett

Han ser også på spill i Tromsø og Norge som et springbrett videre i karrieren, som endelig har skutt litt fart med scoringer og landslagsuttak – etter mange sesonger med skadeproblemer.

Slobodan Vuk (27)

Slobodan Vuk etter en scoring for Domzale i den slovenske ligaen. Han vil ikke gå ut med noen målgaranti i TIL.

– Min ambisjon nå er å spille så mange kamper som mulig for Tromsø – og å hjelpe laget. Og hvis jeg og laget gjør det bra, kan Tromsø være et springbrett videre, sier Vuk.

Han befinner seg for tiden i Abu Dhabi sammen med det slovenske landslaget, der Saudi-Arabia og Finland er motstandere i to privatlandskamper.

– Å spille på landslaget er en store ære for meg. Det kan også åpne muligheter for meg i framtiden, sier Vuk.

Tar med seg familien til Tromsø

Privat omtaler 27-åringen seg selv som en «enkel mann».

– Jeg liker mennesker, og like å være sosial, sier Vuk, som tar med seg forloveden Jelena og sønnen Sven på ett år.

Tromsø-trener Bård Flovik og sportssjef Svein-Morten Johansen fikk et meget godt inntrykk av Vuk da de møttes i Ljubljana tidligere denne uka.

– Vi hadde en flott runde på et par timer med Slobodan der nede. Han har store ambisjoner, sterke holdninger og ga generelt et veldig godt inntrykk, sier Bård Flovik.