NRK Meny
Normal

Vraket i går – ble pappa i natt

Yttergård Jenssen: «Vi har det alle bra».

Ruben Yttergård Jenssen ble pappa

Ruben Yttergård Jenssen ble pappa for første gang natt til onsdag.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Tirsdag formiddag ble Ruben Yttergård Jenssen (26) vraket i landslagstroppen til EM-kvalkampene mot Malta og Bulgaria.

Men natt til onsdag var nok både det og lite spilletid i høst i tyske Kaiserslautern fullstendig glemt. Da ble nemlig tromsøgutten og hans kone Maria Evertsen Berg foreldre for første gang. Drøye to timer over midnatt kom sønnen Leonard til verden.

Dette postet Yttergård Jenssen på sin Facebook-profil onsdag morgen:

«Lille store Leonard kom til verden kl. 02:05 1 oktober 2014. Han var 3840 gram og 58 cm lang. Så mor gjorde en fantastisk innsats og var helt outstanding. Vi har det alle bra og slapper av på sykehuset i Kaiserslautern».

Lite spilletid

Yttergård Jenssen og hans kone flyttet til Tyskland i fjor sommer etter overgangen fra TIL til 2. Bundesliga-klubben Kaiserslautern. Etter en vanskelig start på utenlandskarrieren, etablerte landslagsspilleren seg på laget utover i sesongen.

Men etter å ha startet første kamp i 2. Bundesliga denne sesongen, har Yttergård Jenssen havnet på benken. Og ikke startet noen av de sju siste ligakampene.

Det har fått konsekvenser også plassen i landslagstroppen. Etter å ha startet både mot England på Wembley og Italia på Ullevaal i begynnelsen av september, ble Yttergård Jenssen vraket til de viktige EM-kvalikkampene mot Malta og Bulgaria.

– Fullt forståelig, var Yttergård Jenssen reaksjon etter uttaket i går.

Men nå smiler lykken på hjemmebane for tromsøgutten, som ikke er uvant med sportslig motgang. Hver gang har 26-åringen jobbet seg tilbake.

PS! Ruben Yttergård Jenssen debuterte på A-landslaget i mai 2010 og står med 34 kamper for Norge.