NRK Meny
Normal

Vraket andre klubber, trives i ny rolle

Nå peprer Rushfeldt keeperne i TIL.

Rushfeldt ville ikke flytte

Sigurd Rushfeldt på reisefot i forbindelse med Italia-kampen i fjor høst. Han hadde tilbud fra andre klubber – men takket nei, før han sa ja til Tromsø.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sigurd Rushfeldt (42) er godt i gang med sitt nye fotball-liv i Tromsø IL – etter ett års pause fra klubben han for alvor slo igjennom med som spiss på 90-tallet.

Han deler på keepertrener-jobben med Merete Johansen, som kom inn i teamet i fjor. Og peprer keeperne med skudd i Skarphallen flere ganger i uken.

Sigurd Rushfeldt er godt i gang som keeper- og spisstrener i Tromsø IL.

Sigurd Rushfeldt er godt i gang i sin nye rolle som keeper- og spisstrener i TIL. Han avviste andre klubber før TIL fikk ja tidligere i vinter.

– Nå er det kjente omgivelser og folk her. Og litt ny rolle. Men det har vært veldig interessant og artig å være tilbake igjen, sier Rushfeldt til NRK.

– Mye nytt å lære?

– Med keeperarbeid så er det litt nytt, ja, smiler Rushfeldt.

Godt og sunt med pause

Han angrer ikke på at han etter nedrykket i 2013-sesongen tok en pause fra TIL og fotballen.

– Det var godt med en pause fra fotballen. Det tror jeg var sunt. Har vært i miljøet veldig lenge. Så det kan være godt å se ting litt utenfra også.

– Hadde du andre alternativer enn TIL?

Sigurd Rushfeldt

Sigurd Rushfeldt hadde tilbud fra andre klubber, men ønsket ikke å flytte fra Tromsø.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

– Jeg hadde noen andre alternativer, men for meg var det aldri aktuelt å flytte på grunn av familiesituasjonen per i dag. Så det var egentlig ikke ting jeg vurderte for mye.

– Var det konkrete tilbud?

– Det var noen klubber som forhørte seg litt. Men jeg ga tidlig beskjed om at det ikke var aktuelt å flytte, sier Rushfeldt.

TIL og Norge

Han synes årets utgave av TIL ser spennende ut – selv om «Gutan» ikke får testet seg i kamp før på La Manga i neste uke.

– Det har blitt trent veldig bra. Nykommerne ser veldig gode ut. Spillertroppen er frisk og ung. Så jeg synes det ser veldig bra ut. Kvaliteten på treningene har vært god, sier Rushfeldt.

Rushfeldt for Norge

Sigurd Rushfeldt (tv), Joshua King og Håvard Nielsen under fotballandslagets trening på Ullevaal stadion i fjor høst.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

I tillegg til jobben i TIL er finnmarkingen ansatt i Norges Fotballforbund som spisstrener i teamet til Per-Mathias Høgmo på A-landslaget.

28. mars venter Kroatia på bortebane i årets første EM-kvalik.

– En vanskelig kamp. Samtidig så har Norge kommet godt i gang og er ikke avhengig av seier der. Landslaget har vært i en fin utvikling det siste halve året. Så jeg tror det er muligheter til å ta med seg poeng også i Kroatia, slutter Rushfeldt.